Selçuk Müzesi projeleri sergilendi

Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü son sınıf öğrencilerinin hazırladığı ‘Selçuk Üniversitesi Müzesi’ konulu bitirme proje örnekleri sergilendi.

Serginin açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tahir Akgemci, “Güzel Sanatlar Fakültesi, üniversitemizin dışarıya açılan penceresidir. Bu pencereden bizleri tanıtan siz değerli öğretim üyesi ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sergi Fuayesi’ndeki açılışa, Prof. Dr. Tahir Akgemci’nin yanısıra Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Hüseyin Elmas, akademisyenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

“ESERLERİNİZ, SANAT HAYATINIZIN KİLOMETRE TAŞIDIR”

Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerinin çalışmalarını ilgiyle izlediğini belirten Prof. Dr. Tahir Akgemici, “Sergilenen her eseriniz, sanat hayatınızın kilometre taşı olacaktır. Bunu sakın unutmayın. Ayrıca burada sergilediğiniz eserlerinizin, Üniversitemiz bünyesinde yapımı süren müzede de sergileneceğine çok sevindim. Sanatın en büyük özelliği medeniyet unsuru olmasıdır. Medeniyet, maddi ve manevi kültürün birleşmesiyle oluşur. İkisi ayrılmaz bir bütündür. Tarihe baktığımızda bütün medeniyetler maddi ve manevi eserler bırakmışlardır. Bu eserler birleşmişler ve tarih sahnesinde kalıcı olabilmişlerdir. Geçmişte kalanı geleceğe taşımayı üstlenen ve bunun için sürekli çalışan herkese çok teşekkür ediyorum. Başarılarınızın devamını diliyorum.” dedi.

“BİZ BİR AİLEYİZ”

Selçuk Üniversitesi yönetimine kendilerine gösterdiği maddi ve manevi destek için teşekkür eden Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Hüseyin Elmas, “4 yıllık bir süreç sonunda bizler bir aile olduk. Öğrencilerimiz bu 4 yıllık sürecin sonunda ortaya koydukları eserlerini bugün bize sundular. Bu eserlerde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Mezun olan değerli öğrencilerimize de başarılarının devamını diliyorum.” dedi.

Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü son sınıf öğrencileri tarafından hazırlanan ‘Selçuk Üniversitesi Müzesi’ konulu bitirme proje örnekleri sergilendi. Serginin açılışı protokol üyeleri ve öğrenciler tarafından gerçekleştirildi. Katılımcılar, öğrencilerin hazırladığı bitirme projesi örneklerini ilgiyle inceledi.

 

 

Yerel Haberleri

TARİHİ CAMİLERDE SAF TUTTULAR
MİLYONLUK VURGUN ENGELLENDİ
Lazerle Göz Çizdirme Dönemi: Hangi Yöntem Size Uygun?
ARANAN ŞAHISLARA SIKI TAKİP
BİR İLÇE SULAR ALTINDA