Bozkır’da 26 saat aralıksız yağan yağmurun ardından Çarşamba Çayı'nın taşması sonucu yaklaşık 100 ev ve iş yeri zarar gördü. Bozkır’da Salı günü başlayan ve 26 saat süren sağanak yağış nedeniyle Çarşamba Çayı Çarşamba gecesi taşmaya başladı. Belediyeden yapılan çağrı sonrası iş yeri ve evlerin önlerine kum torbaları konuldu. Çay'ın taşması sonucu 100'e yakın ev ve iş yeri hasar gördü. Yaşanan su taşkını nedeniyle geceyi birçok vatandaş akrabaları ile misafirhanelerde geçirdi. Sabah iş yerleri ve evlerine giden vatandaşlar kovalarla su boşalttı. Konya'dan gelen Sivil Savunma, Devlet Su İşleri, Ulusal Medikal Kurtarma ve polis ekipleri can ve mal kaybı yaşanmaması için çalışmalar yaptı. İlçe merkezinde de iş makineleri ile itfaiye ekipleri sabahın ilk ışıklarında aralıksız çalışmaya başladı. İlçe Kaymakamlığı hasar gören iş ve evleri tespit ederek gerekli desteği sağlamaya çalışıyor.
BOZKIR’DAN KARELER İÇİN TIKLAYIN
GEREKLİ TEDBİRLER ALINDI
İlçeye gelen Vali Aydın Nezih Doğan incelemeler yaptı. Aralıksız yağan yağmurun ardından çayın taşması sonucu bazı iş yeri ve evlerin etkilendiğini belirterek, "Sel felaketi yaşanmadan gerekli tedbirler alındı. Can kaybı ve yaralananın olmaması sevindirici" dedi. Yetkililer sağanak yağış nedeniyle önceden halkın bilgilendirildiğini ifade ederek, gerekli tedbirlerin alındığını söyledi. Çalışmalarına ara veren ekiplerin sabah tekrar inceleme yaparak hasar tespiti yapacağı öğrenildi.
BANA YARDIM EDİN!
Yaşanan su taşkını nedeniyle geceyi birçok vatandaş akrabaları ile misafirhanelerde geçirirken, yetkililer de her türlü tedbiri aldı. Sel felaketi ile ilgili bilgi veren Bozkır Belediye Başkanı Mustafa Uyar, "Dün sabah erkenden yağmurun başlamasıyla mağdur olduk. Çok sayıda ev ve iş yerlerini su bastı, sabaha kadar çalıştık. Valimizin desteğiyle çevre belediyelerin iş makineleri ve kurtarma ekipleri buradaydı. Fakat acımız büyük, devletimizin desteklemesini bekliyoruz.
Gece boyunca çalışmalarımızda su yollarını kestik, kum yığınlarıyla destekledik. Sevindiğim şey ölen ve yaralananın olmaması. Şuanda zararla ilgili bir tespit yapamadık ama şunu söyleyebilirim, zararımız çok büyük. Ev ile iş yerleri dışında bağ bahçe, yol hiçbir şey kalmadı. Önceden tedbir aldığımız için bu kadar zararla kurtulduk" dedi. Evi sel sularında zarar gören 65 yaşındaki Ayşe Özkan, yetkililerden yardım istedi. Yaşlı kadın, "Sel gelmesiyle her şeyim gitti, hiçbir şey yapamadım. Allah kimseyi benim durumuma düşürmesin. Devletimiz büyük bana da yardım etsin" diyerek gözyaşı döktü.