Şehitlerimizi uğurluyoruz

Kayseri'deki terör saldırısında şehit olan Sıhhiye Er İlhan'ın cenazesi, Denizli'de toprağa verildi- Törene Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı da katıldı

DENİZLİ (AA) - Kayseri'deki terör saldırısında şehit olan Sıhhiye Er Hasan İlhan, memleketi Denizli'de son yolculuğuna uğurlandı.

Tümgeneral İlhan Özcan Kışlası'nda bulunan 11. Komando Tugay Komutanlığındaki hastane morgundan alınan İlhan'ın naaşı, Pamukkale ilçesine bağlı Hacıkaplanlar Mahallesi'ndeki baba evine getirilerek ailesi ve yakınlarından helallik alındı.

Okunan Kur'an-ı Kerim ve yapılan duanın ardından şehidin naaşı, cenaze namazı için Delikliçınar Yeni Cami'ye götürüldü.

Törene katılan Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, şehidin babası Süleyman İlhan ile annesi Hanife İlhan'a başsağlığı dileyerek aileyi teskin etmeye çalıştı. Bakan Avcı şehidin babası ile kardeşinin koluna girerek birlikte top arabasına kadar yürüdü.

Şehit İlhan'ın cenazesi, öğle vakti Denizli Müftüsü Mehmet Aşık tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından top arabasına kondu.

Ayakta durmakta güçlük çeken şehidin annesine askeri görevliler yardımcı oldu.

İlhan'ın naaşı, Asri Mezarlık Şehitliği'nde toprağa verildi.

Cenaze törenine, şehidin yakınlarının yanı sıra Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, Ege Ordu Kurmay Başkanı Tuğgeneral Özgür Nuhut, 11. Komando Tugay ve Garnizon Komutanı Topçu Kurmay Albay Gültekin Yaralı, AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin ve çok sayıda vatandaş katıldı.

AA

Gündem Haberleri

POLATLI-HAYMANA-KONYA HATTI BÖLÜNMÜŞ YOL OLUYOR
Acil Durumlarda Yeni Dönem: Hayat 112 Uygulaması İçin Yeni Kamu Spotu Yayında!
TÜM FAALİYETLERİ DURDURULDU
'GELECEK'Tİ, 'YENİ' OLUYOR
Polis Akademisi Duyurdu: 2026 PMYO 3 Bin 250 Öğrenci Alımı Başvuruları Başladı!