Şehit Yüzbaşı Alkan adına vakıf kurulacak

Şırnak'ta terör örgütü PKK mensuplarıyla girdiği çatışmada şehit olan Jandarma Yüzbaşı Ali Alkan'ın ağabeyi, kardeşinin adına vakıf oluşturacak- Şehidin ağabeyi Yarbay Alkan:- "Kardeşim çok fedakar, melek gibi, iyilik dolu bir insandı. Bütün şehitlerimiz

OSMANİYE (AA) - Şırnak'ta terör örgütü PKK mensuplarıyla girdiği çatışmada şehit düşen Jandarma Yüzbaşı Ali Alkan'ın ağabeyi Yarbay Mehmet Alkan, kardeşinin adına vakıf kuracaklarını bildirdi.

Şehidin ağabeyi Yarbay Alkan, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Osmaniye Şubesini ziyaret etti.

Alkan, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, kardeşinin, vatan için şehit düşen kahraman bir asker olduğunu belirtti.

Kardeşi şehit Yüzbaşı Ali Alkan adına vakıf kurma çalışmalarına başladığını bildiren Alkan, vakfın, eğitim ve dayanışma faaliyetleri yürüteceğini söyledi.

"Kardeşim çok fedakar, melek gibi, iyilik dolu bir insandı. Bütün şehitlerimiz gibi onun adının da yaşatılması lazım diye düşünüyorum." ifadelerini kullanan Alkan, şunları kaydetti:

"Kardeşlerimle beraber, şehit kardeşimin adına bir vakıf kurma çalışmalarına başladık. Böyle bir insanın adını sonsuza kadar yaşatmak için bir şeyler yapmak istiyorum. Onun kahramanlığının, fedakarlığının karşılık bulması gerekir diye düşünüyorum. Bunun için elimizden geleni yapacağız. O öteki alemde güzel bir yerde, peygamberimizin yanında, burada da onun adına güzel şeyler yapmak istiyorum. Şehitlik kavramının anlamının yüceltilmesi, yükseltilmesi ve anlatılmasına yönelik eğitim ve yardımlaşma vakfı olacak."

Derneğin Osmaniye Şubesi Başkanı Durmuş Öksüz, Yarbay Alkan'a flamalarını verdi.

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde geçen yıl 21 Ağustos'ta PKK'lı teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan Jandarma Yüzbaşı Ali Alkan'ın cenazesi, Osmaniye Garnizon Şehitliği'nde defnedilmişti.

AA

Gündem Haberleri

İran’da mahsur kalan Pegasus uçağı 52 gün sonra Sabiha Gökçen’de alkışlarla karşılandı
Ankara İtfaiyesi Karıştı: Usulsüz Rapor İddiası ve Domatesli Protesto
İbrahim Tatlıses Taburcu Oldu: Miras Kararı Herkesi Şok Etti!
Maaş alamayan belediye işçilerinden Başkan İşçimenler’e tepki
OKUL DEĞİL DİJİTAL KALE