"Şehit çocuğunun yırtık ayakkabısı" iddiası

Ankara Valiliğince, habere konu edilen çocuğun İstanbul'daki terör saldırısında şehit düşen polis memuru Adem Oğuz'un oğlu değil akrabası olduğu, törenin de Adana'da yapıldığı bildirildi

ANKARA (AA) - Ankara Valiliğinden, bir gazetenin internet sitesinde "Şehit çocuğunun yırtık ayakkabısı yürekleri dağladı" başlığıyla yer alan haberin gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, söz konusu habere konu edilen çocuğun, İstanbul'daki terör saldırısında şehit düşen polis memuru Adem Oğuz'un akrabası olduğu aktarıldı.

"Törenin Ankara'da yapıldığı" iddiasının da doğru olmadığı kaydedilen açıklamada, "Tören Adana'da yapılmıştır. Konunun hiç araştırılmadan haber yapılması, basın etik değerleriyle bağdaşmamaktadır. Gerçeklere aykırı şekilde haber yapılmasının, devlete olan güveni zedelemeye matuf ve iyi niyetli olmadığı değerlendirilmektedir." ifadesine yer verildi.

AA

Gündem Haberleri

Avrupa’nın en iyi spor şehri seçildi
Bolvadin esnafı için büyük müjde
Palamut geri döndü, Marmara ve Karadeniz yeniden palamutla doluyor
MSB’den Terörle Mücadele, Hudut Güvenliği ve Savunma Sanayii Açıklaması
250 Milyon Avroluk AVM’nin Dibindeki Yol Patates Tarlasına Döndü