Sedat Peker: Uçaklar Bilgisayar Programlarıyla Düşürülebilir

6 pilotumuzu şehit verdiğimiz Fantom uçaklarının güvenirliğiyle ilgili değerlendirmede bulunan Sedat Peker "Bilgisayar programlarını yapan kişiler istediklerinde düşürebilir" dedi.

Türkiye önce Malatya sonra da Konya'dan gelen şehit haberleriyle sarsıldı. 10 gün içinde 6 pilotumuzu şehit verdiğimiz kazaların ardından Fantom uçaklarının güvenliği tartışma konusu oldu. O tartışmaya Sedat Peker de katıldı. Peker, savaş uçaklarının yazılım programlarıyla ilgili Beyaz Haber'e çok tartışılacak açıklamalar yaptı.

"İSTEDİKLERİNDE DÜŞÜREBİLİRLER"

"Savaş uçakları bilgisi, yazılım programları olmadığı zaman sadece demirden uçan kuştur. Başka hiç bir işe yaramaz" diyen Peker, "O bilgisayar programlarını yapan kişiler istediklerinde o uçakları düşürebilirler" dedi.

"ŞAHSIMA RİCADA BULUNMUŞLARDI"

Peker, yıllar önce savaş uçaklarının bilgisayar yazılımının millileştirilmesi için girişimde bulunduğunu ve bu nedenle hedef tahtasına oturtulduğunu iddia etti. Peker şunları söyledi: "Savaş uçaklarının bilgisayar sistemi Amerikalı bir firmanın elinde. Bu firmanın hisselerinin Türk ortağına geçebilmesi için bu organizasyonu yapan kurumun millileşmesi için şahsıma bir ricada bulunmuşlardı. Hatta Sayın Korkut Eken vasıtasıyla şahsıma gelmişti. O konuyla ilgili gerekli olan çalışmaları yaptığımızı anlattığımda beni bu konuyla ilgili suçladılar."

haberler.com

Gündem Haberleri

Yüzsüzlüğün bu kadarı: Önce dolandırdı sonra harçlık istedi
Hatay'da El Sanatları Kursları Depremzede Kadınlara Geçim Kaynağı Oldu
Gökyüzünde görülen ve tanımlanamayan 3 cisim merak uyandırdı
Amatör balıkçı köpek balığını böyle görüntüledi
Erdoğan: İsrail'le tüm ilişkileri kestik