SBÜ 15 ülkeden gelen öğrencileri ağırladı

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdöl:- "Burası sizlerle çiçek bahçesi gibi oldu. İnşallah hepiniz öğrencimiz olursunuz"

İSTANBUL (AA) - Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) 15 farklı ülkeden gelen 180 öğrenciyi ağırladı.

SBÜ'den yapılan açıklamaya göre, Türkiye Diyanet Vakfı'nın desteğiyle 4 yıldır ülkemizde İmam Hatip Lisesi ve Sağlık Meslek Lisesi eğitimi gören ve üniversiteye girmeye hazırlanan 15 farklı ülkeden 180 öğrenci Sağlık Bilimleri Üniversitesi'ni ziyaret etti.

Ziyareti organize eden SBÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç.Dr. Hasan Hüseyin Eker, Türkiye ve dünya ülkeleri arasında dostluk ve kardeşlik bağlarını geliştirmek amacıyla eğitim başta olmak üzere, ekonomik, sosyal, bilimsel ve kültürel olarak çalışmalarda bulunduklarını belirtti.

SBÜ Konferans Salonu'nda misafir öğrencilere hitap eden Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl ise farklı kültürlerin kaynaşması ve kültürel bağların geliştirilmesi açısından yapılan ziyareti önemsediklerini dile getirdi.

Farklı ülkelerden gelen öğrencileri Türkiye'de ve kendi üniversitelerinde görmekten mutluluk duyduğunu ifade eden Erdöl, "Burası sizlerle çiçek bahçesi gibi oldu. İnşallah hepiniz öğrencimiz olursunuz. Yakın gelecekte ülkelerinizde de eğitim birimleri açma hazırlığımız var. İnşallah oralarda açacağımız eğitim müesseselerinde de sizleri görme imkanımız olur." şeklinde konuştu.

AA

Gündem Haberleri

Beykoz Kundura’da "Başörtüsü" Krizi: İş Yeri Hekiminden Şok Mobbing İddiaları!
Buca Belediyesi’nde memurların eylemi sürüyor: Özgür Özel’e seslerini duyuracaklar
KONYA'DA DEMİRYOLU KENARLARINA YAKLAŞMAYIN
YADES 2026 başvuruları başladı: Yaşlılara destek için belediyelere 50 milyon TL kaynak
TDV’den 19 Ülkede “Bir Kurban Bir Kur’an” Seferberliği