SAÜ'de Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Merkezi kuruldu

Merkezde geleneksel ve tamamlayıcı tıp yöntemlerinin, hastalıkların teşhis ve tedavisiyle korunma amaçlı uygulanması hedefleniyor

SAKARYA (AA) - Sakarya Üniversitesinde (SAÜ) Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulama ve Araştırma Merkezi (GETAM) kuruldu.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamada, Sağlık Bakanlığının "Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları Yönetmeliği"nin Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmesinin ardından, üniversitelerin uygulama ve araştırma merkezi kurmak için harekete geçtiği bildirildi.

SAÜ'nün, Türkiye’nin geleneksel ve tamamlayıcı tıp uygulamaları merkezlerinden birisini kurduğu belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"SAÜ Tıp Fakültesi bünyesinde kurulan merkez, geleneksel ve tamamlayıcı tıp yöntemlerinin, hastalıkların teşhis ve tedavisi ile korunma amaçlı uygulanmasını hedefliyor. Merkez, ayrıca geleneksel ve tamamlayıcı tıp yöntemleriyle ilgili olarak tıbbi, teknik, ekonomik, hukuki ve diğer alanlarda araştırma, eğitim ve tanıtım yapmayı amaçlıyor"

Açıklamada görüşlerine yer verilen SAÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Akdemir, merkezin geleneksel ve tamamlayıcı tıp konusunda önemli bir açığı kapatacağını kaydetti.

Amaçlarının bu alandaki istismarın önüne geçmek olduğunu belirten Akdemir, "GETAM, Sağlık Bakanlığınca kabul edilmiş geleneksel ve tamamlayıcı tıp yöntemlerini araştırmayı, uygulamayı ve eğitimini vermeyi amaçlıyor. Bunun yanı sıra bilimsel araştırma projeleri, sempozyum, panel vb. çalışmalar desteklenecek. Sağlık alanında eğitim gören öğrencilere geleneksel ve tamamlayıcı tıp uygulamalarını tanıtmak, bu konuda toplumsal bilinci artırmaya yönelik çalışmalar yapmak, yine merkezin faaliyetleri içinde olacaktır” ifadesini kullandı.

Sağlık Haberleri

16 bin kişi kurban keserken yaralandı
Onaylı Randevu Sistemi ile Poliklinik Kapasitesi Yüzde 50 Arttı
Kurban Etini Hemen mi Yiyorsunuz? Bakın Uzmanı Ne Diyor
Sıcak Havalar Sağlığı Tehdit Ediyor: Bu Saatlerde Güneşe Dikkat
Gametofobi Hızla Yayılıyor: Kadınlarda Daha Fazla Görülüyor