Sarsıntıya Hazır Mısınız? Deprem Gerçeğini Tırda Yaşadılar

İzmir AFAD ve Aliağa Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen etkinlikte, vatandaşlar 6 farklı senaryo ile deprem anını deneyimleyerek hayat kurtaran eğitimler aldı.

İzmir İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile Aliağa Belediyesi iş birliğinde hayata geçirilen AFAD Deprem Simülasyon Tırı, 7-8 Mayıs tarihlerinde Aliağalılarla bir araya geldi. Etkinlik boyunca hem öğrenciler hem de yetişkinler, deprem anında sergilenmesi gereken doğru davranış modellerini bizzat uygulayarak öğrenme fırsatı buldu.

Uzman ekipler eşliğinde gerçekleştirilen eğitimlerde, Türkiye’de hafızalara kazınan 6 farklı deprem senaryosu dijital ortamda yeniden canlandırıldı. Katılımcılar, sarsıntı anında hayati önem taşıyan "çök-kapan-tutun" hareketini gerçeğe yakın bir simülasyon içerisinde deneyimleyerek pekiştirdi.

Çocuklara Özel Farkındalık Programı

Etkinliğin en dikkat çeken bölümlerinden biri de çocuklara yönelik hazırlanan özel simülasyon programı oldu. Yaş gruplarına göre optimize edilen seviyelerde eğitim alan minik öğrenciler, afet bilincini eğlenerek ve yaşayarak kazandı.

Eğitimler sadece simülasyonla sınırlı kalmadı; ev içi güvenlik önlemleri, eşyaların sabitlenmesi ve bir afet ve acil durum çantasında bulunması gereken temel malzemeler hakkında kapsamlı sunumlar yapıldı. Vatandaşlara deprem bilincini artırmak amacıyla bilgilendirici broşürler dağıtıldı.

Afet Farkındalığı Toplumun Her Kesimine Ulaşıyor

Aliağa Belediyesi Afet İşleri Müdürlüğü’nün koordinasyonuyla düzenlenen etkinliğe katılan Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Öztürk, afet hazırlığının bir toplum kültürü haline gelmesi gerektiğini vurguladı. Öztürk, bu tür farkındalık projelerinin hayati önem taşıdığını belirterek, emeği geçen tüm ekiplere teşekkürlerini iletti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Nisan Ayında Gökyüzü THY ile Şenlendi
EZBER BOZAN BESİCİLİK
SEDAŞ’a Jeneratör Şoku: 65 Saatlik Kesintinin Faturası Kesildi!
Bakımevinde Yaşlı Hastaya Şiddet ve Tükürme Skandalı!
İhale Sistematiği Çöktü: İBB İştirakine Dev Operasyon