Saros Körfezi'nde yaralı deniz kaplumbağası bulundu

İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi'ne götürülen deniz kaplumbağası, tedavisinin ardından denize bırakılacak

EDİRNE (AA) - Enez ilçesi Saros Körfezi kıyısında yaralı bulunan deniz kaplumbağası tedavi altına alındı.

Edinilen bilgiye göre, denizin kıyısında hareketsiz şekilde duran bir deniz kaplumbağası fark eden duyarlı vatandaşların haber vermesi üzerine sahile Doğa Koruma Milli Parklar Müdürlüğü ile Enez İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri ekipleri geldi.

Ekiplerin incelemesinin ardından başından darbe aldığı belirlenen deniz kaplumbağası sudan çıkarıldı. Vatandaşların da yardımıyla su dolu taşıma kabına konulan deniz kaplumbağası İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi'ne götürüldü.

Deniz kaplumbağasının tedavisi ve rehabilitasyon sürecinin ardından uygun olması halinde denize bırakılacağı kaydedildi.

AA

Gündem Haberleri

EZBER BOZAN BESİCİLİK
SEDAŞ’a Jeneratör Şoku: 65 Saatlik Kesintinin Faturası Kesildi!
Bakımevinde Yaşlı Hastaya Şiddet ve Tükürme Skandalı!
İhale Sistematiği Çöktü: İBB İştirakine Dev Operasyon
O Paylaşım Başına İş Açtı! CHP’li Meclis Üyesi Kadir Dalgıç Tutuklandı