Sarıkamış'taki örtü yangını söndürüldü

Orman İşletme Müdürü Çelik:- "Tahmini 10 hektarlık alan zarar gördü. Soğutma çalışmalarımız sürüyor"

KARS (AA) - Kars'ın Sarıkamış ilçesinde çıkan örtü yangınında yaklaşık 10 hektarlık alanın zarar gördüğü bildirildi.

Karakurt Komdere mevkisindeki ormanlık alanında dün öğleden sonra henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangına, Sarıkamış Orman İşletme Müdürlüğü ile Sarıkamış ve Kars belediyelerine ait itfaiye araçları ve arozözlerle müdahale edildi.

Yangın, yaklaşık 24 saatlik çalışmayla tamamen söndürüldü.

Sarıkamış Orman İşletme Müdürü Cemal Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yangına 60 personelle müdahale edildiğini söyledi.

Yangın söndürme çalışmalarına vatandaşların da destek verdiğini belirten Çelik, "Yangında tahmini 10 hektarlık alan zarar gördü. Büyük kısmı örtü yangını olmak suretiyle bir bölümü ağaçsız ve kısmen de ağaçlık alan yangına maruz kaldı. Şu anda soğutma çalışmalarımız devam ediyor." dedi.

AA

Gündem Haberleri

15 Temmuz’un 10’uncu yılında Türkiye’nin birçok kentinde anma etkinlikleri düzenlenecek
Afyonkarahisar’da NATO Zirvesi İçin 10 Günlük Yasak Kararı
700 DİRİ FAY NE ANLAMA GELİYOR?
CİMRİLİK BOŞANMA SEBEBİ SAYILDI
IBAN MAĞDURLARINA MÜJDE