Sarıkamış Harekatı'nın 103. yılı

Kayseri'de üniversite öğrencilerinin de katılımıyla yürüyüş düzenlendi

KAYSERİ (AA) - Kayseri'de, Sarıkamış Harekatı'nın 103. yılı dolayısıyla yürüyüş gerçekleştirildi.

Ülkü Ocakları Kayseri İl Başkanlığı tarafından düzenlenen yürüyüş, Erciyes Üniversitesi yerleşkesi girişinden başladı.

Üniversite öğrencilerinin de katıldığı yaklaşık 2 bin kişilik grup, "Onlar dönmeyi düşünmediler", "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" ve "Ölürse tenler ölür, canlar ölesi değil" yazılı dövizlerle Kartal Şehitliği'ne geldi.

Yabancı uyruklu öğrencilerin de bulunduğu yürüyüş, Cumhuriyet Meydanı'nda sona erdi.

Ülkü Ocakları Kayseri İl Başkanı Volkan Çolak, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kafkas Cephesi'nde gerçekleşen Sarıkamış Harekatı şehitleri için bir araya geldiklerini söyledi.

Sarıkamış şehitlerini unutmayacaklarını vurgulayan Çolak, Sarıkamış'ın, Allahuekber Dağları'nı aşıp düşman işgali altındaki kardeşlerine koşma niyetiyle şehadete erişen yiğitlerin yatağı olduğunu belirtti.

AA

Gündem Haberleri

6 ŞİRKETE EL KONULDU
KAHVEHANE MÜDAVİMLERİNE YARGITAY’DAN KÖTÜ HABER
AFRİKA'NIN BELALISI TÜRKİYE'YE GÖRÜNTÜLENDİ
Bir günde 10 bin yolcu! Türkiye'nin en yeni metrosu
SOSYAL MEDYANIN YENİ FENOMENİ