Sanayi işletmeleri dikkat

Mali Müşavir Celal Emiroğlu sanayi sicil belgelerinin vizesinin yapılmasının ve yıllık işletme cetvelinin verilmesinin son günü olması nedeni ile uyarılarda bulundu

Gazetemizin ekonomi danışmanı ve yazar Mali Müşavir Celal Emiroğlu sanayi sicil belgelerinin vizesinin yapılmasının ve yıllık işletme cetvelinin verilmesinin son günü olması nedeni ile yazılı açıklamada bulunarak cezalı işlemlere muhatap kalınmamasını hatırlattı. “Şehrimizde yaklaşık 2 bin 850 sanayi sicil belgeli firmanın bulunmasına rağmen halen çok az işletmenin müracaat etmesi yine işlerin son güne bırakıldığı anlamını çıkarmakta” diyen Emiroğlu, “Yıllık işletme cetveli ve sanayi sicil belgelerinin verilmesinde süre uzatımı yasa değişikliği gerektirdiğinden uzatılması gündemde değildir. Geçen senelerden 2008 yılında 800 işletmeye ceza yazılırken 2009 yılında 400 işletmeye ceza yazılmış, olup 2010 yılında cezalı duruma düşülmemesi için son güne dikkat edilmeli. 30 nisan 2011 tarihinin resmi tatile denk gelmesi ile 2 mayıs 2011 Pazartesi günü son gün olarak işlemler cezasız yapılacaktır” diye konuştu.

SANAYİ İŞLETMELERİ DİKKAT

6948 sayılı Sanayi Sicil Kanunu gereği Sanayi Sicil Belgesi almış sanayi işletmelerini uyaran Emiroğlu, “2009 yılına ait faaliyetleri ile ilgili bilgilerin yer aldığı Yıllık İşletme Cetvelleri’nin, 30 Nisan 2010 tarihi mesai bitimine kadar, Yıllık İşletme Cetveli’ni Sanayi Ticaret İl Müdürlüklerine vermek zorundadır. Bu işlem yapılırken;1) Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüklerinden temin edecekleri veya Bakanlığın web sayfası( sanayi.gov.tr) “On-line neler yapabilirim” başlığı altında sırasıyla “ Görev ve Hizmetlerimiz” “Sanayicilere” linkleri kullanılarak “Sanayi Sicil Belgesi Nasıl Alınır” bölümünde yer alan, SANSİC B formu doldurularak, bir dilekçe ekinde üretim yerinin bulunduğu İlin Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğüne verilebilir. 2) Bakanlığımız web sayfası (sanayi.gov.tr) “on-line neler yapabilirim” başlığı altında bulunan “Yıllık İşletme Cetveli İşlemleri ” linki kullanılarak Yıllık İşletme Cetveli bilgileri elektronik ortamda girilir. Yıllık İşletme Cetveli’ni zamanında Sanayi Ticaret İl Müdürlüğü’ne vermeyen ve süresi içerisinde Sanayi Sicil Belgelerini vize ettirmeyen,  işletmeler her yıl yeniden değerlendirme oranında artan İdari Para Cezası ile cezalandırılmakta. 2010 yılı işletme cetveli vermeyenlere 616 TL ceza uygulanacak. Bu nedenle, Sanayi Sicil Belgesi almış olan firmaların mağdur olmamaları için Yıllık İşletme Cetveli’ni zamanında Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü’ne (2 Mayıs 2011) müracaat etmeleri gerekmektedir. 2010 yılına ait yıllık işletme cetvellerini 2 Mayıs 2011 tarihinde Sanayi Ticaret Müdürlüklerine verilmesini önemle hatırlatırım” şeklinde konuştu.                 

Ekonomi Haberleri

Toplam 7 milyar lira Evde Bakım Yardımı hesaplara yatırıldı
NOTERLERLE İLGİLİ KARAR
O BİLE KORKUYOR
ÜRETİCİNİN YÜZÜ GÜLDÜ
Geçen yıl don vuran bahçelerde üzüm salkımı gibi kiraz yetişti