Konya'da sanal polis, internetten bir şahsa ait kredi kartı bilgilerini ele geçirip, kendi kartlarına para aktararak dolandırıcılık yapan 3 kişiyi yakaladı.
Edinilen bilgiye göre, Konya Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Sanal Polis ekipleri, internet üzerinden havale yöntemi ile dolandırıcılık yapan 3 kişilik bir şebekenin peşine düştü. Polis, M.E'ye ait kredi kartından 12 bin liranın bir bayanın hesabına aktarıldığını belirledi. Bayana ulaşan polis, banka kartının resmi olarak ayrıldığı ancak birlikte yaşamaya devam ettiği eşi Murat S'de olduğunu öğrenerek harekete geçti. Paranın yatırılacağı hesabı ayarlayan Murat S. (41) ile parayı çektiği iddia edilen İhsan Y. (28) ve Ali K'nin (34) birlikte hareket ettiğini ortaya çıkaran polis, operasyon düzenledi. Düzenlenen operasyonla yakalanan 3 şüpheli, Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkartılan 3 şüpheli, tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Sanal polis sanal dolandırıcıları yakaladı
Konya'da Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı sanal polis ekipleri, bir şahsın kredi kartından 12 bin lirayı hesaplarına geçiren 3 kişiyi yakaladı
POLİS-ADLİYE Haberleri
Eski Bakanın Araçları Suç Örgütüne mi Tahsis Edildi? Şok Detaylar Ortaya Çıktı
Aziz İhsan Aktaş davasında karar açıklandı: Belediye başkanlarına hapis cezası
71 İlde Dev Narkotik Operasyonu: Tonlarca Uyuşturucu Ele Geçirildi
Oğlunun dakikalarca boğulup öldürülüşünü izledi
Bin 400 kilometreden gelip öldürülmüştü: Saldırı olayında 3 gözaltı