Samsun'daki terör propagandası iddiası

Adliyeye sevk edilen 6 şüpheliden 2'si tutuklandı

SAMSUN (AA) - Samsun'da Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden terör örgütü propagandası yaptıkları iddiasıyla adliyeye sevk edilen 6 kişiden 2'si tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince, Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili sosyal medyada gerçek dışı paylaşımlarla terör örgütlerinin propagandasını yapanlara ve Cumhurbaşkanına hakaret suçu işleyenlere yönelik operasyonda gözaltına alınan Y.Ö, M.Ç. ve G.K. ile HDP Samsun il yönetim kurulu üyeleri Zeki Alaca ve Seçkin Kır, HDP Alaçam ilçe yönetim kurulu üyesi H.A'nın emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Adliyeye sevk edilen zanlılardan Kır ve Alaca, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı, diğerleri adli kontrol şartıyla salıverildi.

Zanlılar, 14 Şubat'ta gözaltına alınmıştı.

AA

Gündem Haberleri

Deprem Bölgesinde 14 Bin 202 Derslik Tamamlandı
"FAİZ DE YOK, SENET DE"
SGK, BDDK ve MEB’de kritik atama ve görevden almalar
Kante’yi karşılamak isteyen taraftarların çıktığı çardak çöktü
ASRIN FELAKETİ 3. YILINDA