Samsun'daki FETÖ/PDY operasyonu

Gözaltına alınan 8 kişi, serbest bırakıldı

SAMSUN (AA) - Samsun'da "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY)" yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınan 8 kişi serbest bırakıldı.

Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin Atakum ilçesinde pansiyon adı altında yurt olarak faaliyet gösterdiği belirlenen üniversite öğrencilerinin kaldığı 2 bina, 6 ev ve iş yerinde FETÖ/PDY ile mücadele kapsamında yapılan aramada gözaltına alınan Z.B, H.Y, T.Ç, Y.Ö, C.A, A.H, A.A. ve S.Ş, emniyetteki işlemlerinin ardından, adliyeye sevk edildi.

Zanlılardan C.A. ile A.H. savcılıktaki ifadelerinin ardından, tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edilen diğer zanlılar da çıkarıldıkları mahkemece serbest bırakıldı.

Kentte 17 Şubat'ta düzenlenen operasyonda 4 ev, 6 iş yeri ve 3 yurtta yapılan aramalarda "örgüt propagandası yapmak" ve "örgüte eleman temin etmek" suçlamasıyla yurtlarda görevli 10 kişi gözaltına alınmış, binalardaki bazı doküman ve hard disklere incelenmek üzere el konulmuştu. Zanlılardan 2'si savcılık talimatıyla serbest bırakılmıştı.

AA

Gündem Haberleri

300 Yıllık Sadabad Sarayı Restorasyonu Tamamlanıyor
Kurtlar Vadisi'nde Kazım Kaşifoğlu karakterini canlandıran oyuncu ifade verecek
Eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Burhan Özfatura vefat etti
Barışın binlerce yıllık izi Hattuşa’da gün yüzüne çıktı
Kocaeli tarımında çift hasat dönemi