Samsun'daki FETÖ/PDY operasyonu

Gözaltına alınan 8 kişi adliyeye sevk edildi

SAMSUN (AA) - Samsun'da "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY)" yönelik operasyonda gözaltına alınan 8 kişi adliyeye sevk edildi.

İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin, Atakum ilçesinde "pansiyon" adı altında yurt olarak faaliyet gösterdiği belirlenen adreslerle ev ve iş yerlerinde FETÖ/PDY ile mücadele kapsamında yapılan aramanın ardından gözaltına aldığı 8 zanlı, sağlık kontrolünden geçirildi.

Zanlılar, daha sonra adliyeye sevk edildi.

Öte yandan, zanlılardan Z.B. ve H.Y'nin örgütün Samsun'daki yurtlarından sorumlu imamları, T.Ç, Y.Ö. ve C.A'nın yurtlardan sorumlu yönetim kurulu üyeleri oldukları, A.H, A.A. ve S.Ş. adlı kadınların da yurtlardaki toplantıları organize ettikleri ve örgüte eleman kazandırmaya çalıştıkları öne sürüldü.

Adreslerinde ve yurtlarda yapılan aramalarda himmet belgeleri, esnafa ait listeler, yurtlarda kalan öğrencilere zorla imzalattırıldığı belirtilen 131 borç senedi ele geçirildiği öne sürülen zanlıların, emniyetteki ifadelerinde haklarındaki suçlamaları reddettikleri ve Fetullah Gülen'i tanımadıklarını söyledikleri öğrenildi.

Kentte 17 Şubat'ta düzenlenen operasyonda 4 ev, 6 iş yeri ve 3 yurtta yapılan aramalarda "örgüt propagandası yapmak" ve "örgüte eleman temin etmek" suçlamasıyla yurtlarda görevli 10 kişi gözaltına alınmış, binalardaki bazı doküman ve hard disklere incelenmek üzere el konulmuştu. Zanlılardan 2'si savcılık talimatıyla serbest bırakılmıştı.

AA

Gündem Haberleri

Barışın binlerce yıllık izi Hattuşa’da gün yüzüne çıktı
Kocaeli tarımında çift hasat dönemi
Otomobil Fuarının Yıldızı 32 Yıllık Efsane Oldu
Ambulansa yol vermeyen o sürücü yakalandı
Bu baharatın kilosu 900 bin TL: 150 bin çiçekten 1 kilo çıkıyor