Samsun'daki FETÖ/PDY davası

"Silahlı terör örgütüne üye oldukları" iddiasıyla yargılanan 6 sanık, 1 yıl 6 ay 22 gün ile 8 yıl 1 ay 6 gün arasında hapis cezasına çarptırıldı

SAMSUN (AA) - Samsun'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) üye oldukları iddiasıyla yargılanan 6 sanığa hapis cezası verildi.

Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ayrı ayrı görülen duruşmalara, "silahlı terör örgütüne üye oldukları" iddiasıyla tutuklu yargılanan Meriye Öztürk ile tutuksuz sanıklar Zehra Ünlü, Bayram Kale, Mustafa Ayanoğlu ve Nezgül Doğan ile avukatları katıldı. Sanık Ömer Yaman ile de tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden bağlantı kuruldu.

Sanıklar, son savunmalarında, beraatlerini talep etti.

Mahkeme heyeti, sanıklardan Öztürk'ü 8 yıl 1 ay 6 gün, Yaman'ı 7 yıl 6 ay, Ayanoğlu ve Ünlü'yü 6 yıl 3'er ay, Kale ve Doğan'ı da 1 yıl 6 ay 22'şer gün hapis cezasına çarptırdı.

Kale ve Doğan hakkında hükmün açıklamasının geriye bırakılmasına karar veren heyet, Öztürk ve Yaman'ın tutukluluk hallerinin devamına hükmetti.


AA

Gündem Haberleri

Adalet Bakanlığından Rojin Kabaiş Açıklaması: DNA İncelemesi Yapıldı
DOA ARTIK DAHA KOLAY
Hava Harp Okulu öğrencisi Veli Bilgin eğitim sırasında hayatını kaybetti
Kendisinden olmayan çocuk için mahkemeye borçlu çıktı
Aile Mahkemelerinde Yargı Hızlandı: Temizleme Oranı Yüzde 100’ü Aştı