Samsun'daki DEAŞ operasyonu

Gözaltına alınan 5 zanlıdan 4'ü tutuklandı

SAMSUN (AA) - Samsun'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda gözaltına alınan 5 kişiden 4'ü tutuklandı.

Gözaltına alınan Irak vatandaşı Casim Hinnin Ahmed El M. (48), Salah Salih Ahmed A. (40), Muhammed Mehdi Salih S. (30), Sebhon Mehdi Salah S. (21) ile A.M.S.S'nin (17) emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Adliyeye sevk edilen zanlılardan 4'ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı, A.M.S.S. serbest bırakıldı.

Zanlıların evlerindeki aramada bulunan dijital veriler ile altın görünümlü 170 madeni paraya el konuldu. Operasyon kapsamında 2 zanlının daha arandığı öğrenildi.

Samsun'da, 155 Polis İmdat hattına "7 DEAŞ'lının İstanbul'a bilet aldığı ve eyleme gideceği" yönünde yapılan ihbar üzerine 16 Ağustos'ta 3 adrese düzenlenen baskında 5 kişi gözaltına alınmıştı.

AA

Gündem Haberleri

Buca Belediyesi’nde memurların eylemi sürüyor: Özgür Özel’e seslerini duyuracaklar
KONYA'DA DEMİRYOLU KENARLARINA YAKLAŞMAYIN
YADES 2026 başvuruları başladı: Yaşlılara destek için belediyelere 50 milyon TL kaynak
TDV’den 19 Ülkede “Bir Kurban Bir Kur’an” Seferberliği
18 Yıllık Tapu Bekleyişi: Bir Mahallenin Bitmeyen Hukuk Sınavı