Salgında 4 Şubat verileri! Vefat sayısında korkutan yükseliş

4 Şubat Koronavirüs tablosuna göre günlük vaka sayısı 111 bin 157, vefat sayısı ise 248 olarak açıklandı. Bakan Koca, Omicron varyantına bağlı vaka artışının, özellikle ağır kronik hastalar ve kronik hastalığı olan yaşlılarda ölüme neden olduğunu söyledi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 4 Şubat 2022 Koronavirüs vaka, vefat ve aşılama rakamlarını içeren haritayı paylaştı. Buna göre son 24 saatte 248 kişi koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti, tespit edilen yeni vaka sayısı ise 111 bin 157 olarak açıklandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son verileri sosyal medya hesabından duyurdu. Koca, paylaşımında, "Vefat sayılarımız yüksek. Omicron varyantının kolay yayılmasına bağlı olarak vaka sayılarının artışı, özellikle ağır kronik hastalarda ve kronik hastalığı olan yaşlılarda direnç düzeylerinin düşük olması sebebiyle ölüme yol açıyor. Aşılarımızı yaptırmalı, kendimizi korumalıyız" ifadelerini kullandı.

İyileşen hasta sayısı 83 bin 536

Sağlık Bakanlığı tarafından 4 Şubat'ta açıklanan 24 saatlik verilere göre 111 bin 157 vaka tespit edilirken, virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 248 oldu. Bir günde toplam 468 bin 152 test yapılırken, iyileşen hasta sayısı 83 bin 536 olarak kaydedildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri

Kanser erken teşhis edildi, kapalı ameliyatla sağlığına kavuşuyor
AİLE HEKİMLİĞİNDE KURALLAR DEĞİŞTİ
Ata Demirer 30 Kilo Nasıl Verdi? İşte Ünlü Komedyenin Zayıflama Sırrı!
Bozüyük Devlet Hastanesi'nde 3 Uzman Doktor Göreve Başladı
Sosyal Medyada Satılan Diş Beyazlatıcılar Dişlerinizi Eritiyor Olabilir!