Saldırı sonrası Ravda Camisi'nde ilk cuma namazı

Kuzey Sina vilayetine bağlı Ariş kentindeki Ravda Camisi'nde, geçen haftaki terör saldırısının ardından ilk cuma namazı kılındı- Hutbede ibadet yerlerinin dokunulmazlığı, kanın kutsallığı ve terörizmi reddetme konuları ele alındı

KAHİRE (AA) - Mısır'ın Kuzey Sina vilayetine bağlı Ariş kentindeki Ravda Camisi'nde, geçen haftaki silahlı ve bombalı saldırının ardından ilk cuma namazı kılındı.

Ezher şeyhlerinden Abdulfettah el-Avari, geçen hafta "ülke tarihinin en kanlı terör saldırısı"na maruz kalan ve 310 kişinin hayatını kaybettiği Ravda Camisi'nde irad ettiği cuma hutbesinde, ibadet yerlerinin dokunulmazlığı, kanın kutsallığı ve terörizmi reddetme konularından bahsetti.

Mısır Müftüsü Şevki Allam, Ezher Kurumu Şeyhi Ahmed et-Tayyib ve Kuzey Sina Valisi Abdulfettah Harhur da cuma namazını Ravda Camisi'nde eda etti.

Cuma çıkışı açıklama yapan Ezher Kurumu Şeyhi Tayyip, ülkesinin teröre karşı mücadele konusunda güçlü olduğunu belirterek, Ezher adına bölge halkına destek ve taziyelerini iletti.

Ravda Camisi ve çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alan güvenlik güçleri, camiye giden ana yollarda da kontrol yaptı.

Kuzey Sina vilayetine bağlı Ariş kentindeki Ravda Camisi'ne geçen cuma günü düzenlenen terör saldırısında 310 kişi hayatını kaybetmişti.



AA

Gündem Haberleri

Kadıköy’de cami yetersizliği: Cemaat sokakta namaz kılıyor
Deprem Bölgesinde 14 Bin 202 Derslik Tamamlandı
"FAİZ DE YOK, SENET DE"
SGK, BDDK ve MEB’de kritik atama ve görevden almalar
Kante’yi karşılamak isteyen taraftarların çıktığı çardak çöktü