Saklıcennet Doğa ve Turizm Festivali

Düzce'nin Yığılca ilçesinde düzenlenen festival başladı

DÜZCE (AA) - Yığılca ilçesinde düzenlenen Saklıcennet Doğa ve Turizm Festivali başladı.

Kaymakamlık ve belediyenin ortaklaşa düzenlediği festivalin açılış töreninde konuşan Yığılca Kaymakamı Mehmet Özcan, ilçenin cennetten parça olduğunu söyledi.

Bölgenin doğal güzelliklerini göstermek için festival düzenlediklerini ifade eden Özcan, şunları kaydetti:

"Katılımlarından dolayı vatandaşlarımıza teşekkür ederim. Yığılcamıza Türkiye'nin dört bir yanından vatandaşlarımızın akın edeceğine inanıyorum. Görev sürem boyunca bu istikamette belediye başkanımızla çalışacağız. İlçemizde yeni ekmek kapısının olması açısından turizmi geliştirmeyi hedefliyoruz. İlçemizin gençlerini ata sporumuz yağlı güreşe teşvik ederek kötü alışkanlılardan uzak durmaları için destek olmaya çalışacağız."

Törende konuşan Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit de ilçenin tanıtımı için festivale katılan Kırkpınar Başpehlivanlarından Ahmet Taşçı ve ekibine teşekkür ederek, benzeri etkinliklerin süreceğini anlattı.

Taşçı da Yığılca'da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 

Konuşmaların ardından halk oyunları ekipleri gösterileri ve yağlı güreş yarışmaları gerçekleştirildi. Yağlı güreşte Ziya Ünlü birinci, Eyüp Ünlü ikinci oldu. 

Festival, yarın sona erecek. 

Kültür Sanat Haberleri

Türkiye’de Sadece 7 Tane Kaldı: İşte Küllerinden Doğan Mavi Değirmen
Ayder Öncesi Nefes Kesen Prova: Kazanamayan Kurbana Gidiyor!
Gönül Dağı’nda Gurur Günü: Gedellili Mucitler ASELSAN ve TUSAŞ Yolunda!
Konya’da Tarihi Buluşma: Mevlana’nın Şehre Gelişinin 798. Yılı Kutlanıyor
Arap müziğinin "Süperstar"ı Ragheb Alama ilk kez Türkiye’de