Sakarya'daki DEAŞ operasyonu

Gözaltına alınan 3 şüpheliden 2'si tutuklandı

SAKARYA (AA) - Sakarya'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda gözaltına alınan 3 şüpheliden 2'si çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi Müdürlüğü (TEM) ekiplerince terör örgütü DEAŞ'ın faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve eylemlerinin önlenmesi amacıyla operasyon düzenlendi.

Operasyonda, terör örgütüyle bağlantıları bulunduğu iddiasıyla 3 kişi gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerin savcılıkça ifadeleri alındı.

DAha sonra Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine çıkarılan şüphelilerden M.J.S. "silahlı terör örgütüne üye olma" ve "çocukların kullanıldığı müstehcen yayınları ülkeye sokmak, çoğaltmak, satmak ve nakletmek", M.A.A. ise "çocukların kullanıldığı müstehcen yayınları ülkeye sokmak, çoğaltmak, satmak ve nakletmek" suçlarından tutuklandı.

Diğer şüpheli İ.A.A. ise adli kontrol ve yurt dışı çıkış yasağı şartıyla serbest bırakılırken, şüpheliler M.J.S. ve M.A.A'nın incelenen dijital materyallerinde "çocuk pornosu"nun bulunduğunun tespit edildiği bildirildi.

Sakarya'da 23 Şubat'ta İl Emniyet Müdürlüğü TEM ekiplerince, terör örgütü DEAŞ'ın faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve eylemlerinin önlenmesi amacıyla düzenlenen operasyonda 3 şüpheli gözaltına alınmıştı.

AA

Gündem Haberleri

Buca Belediyesi’nde memurların eylemi sürüyor: Özgür Özel’e seslerini duyuracaklar
KONYA'DA DEMİRYOLU KENARLARINA YAKLAŞMAYIN
YADES 2026 başvuruları başladı: Yaşlılara destek için belediyelere 50 milyon TL kaynak
TDV’den 19 Ülkede “Bir Kurban Bir Kur’an” Seferberliği
18 Yıllık Tapu Bekleyişi: Bir Mahallenin Bitmeyen Hukuk Sınavı