Sakarya'da FETÖ/PDY davası

Haklarında, "silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan dava açılan, aralarında meslekten ihraç edilen doktor, diş hekimi, eczacı, hemşire ve sağlık teknisyeninin de bulunduğu 10'u tutuklu 41 sanığın yargılanmasına devam edildi

SAKARYA (AA) - Sakarya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 10'u tutuklu 41 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Sakarya 4. Ağır Ceza Mahkemesince, özel olarak hazırlanan Ferizli Spor Salonu'nda yapılan duruşmaya, tutuklu sanıklar, bazı tutuksuz sanıklar ile avukatları ve yakınları katıldı.

Duruşma, tutuksuz sanıkların savunmalarının alınmasıyla devam etti.

Tutuksuz sanık eski doktor M.T, savunmasında, Ağustos 2013'te Sakarya'ya geldiğini söyledi.

İlk etapta açığa alındığını daha sonra meslekten ihraç edildiğini anlatan sanık M.T, "FETÖ ile hiçbir irtibatım yoktur. En son yapılan idari soruşturmada dinlenen kişiler de benim bu yapıyla irtibatımın olmadığını beyan etmişlerdir." dedi.

Sanık M.T, Küresel Doktorlar Sakarya Sağlık Derneğine üye olmadığını dile getirerek, "Yerini bilmem, hiç gitmedim, faaliyetlerine katılmadım. Hazirun cetvelindeki imza bana ait değildir, bu imza sahtedir." diye konuştu.

İddianamede örgütün sohbetlerine katıldığının yazıldığını, bu iddiaları kabul etmediğini ifade eden sanık M.T, "Beni 2005'li yıllarda dini konuşma olacak diye davet ettiler. En fazla 2 kez bu dini içerikli sohbetlere katıldım. Onun dışında sohbetlere katılmadım. Hatırladığım kadarıyla dini kitap okundu. Fetullah Gülen'in kitapları okunmadı, video izletilmedi. Benden bağış istenmedi. Suçlamaları kabul etmiyorum, beraatimi talep ediyorum." beyanında bulundu.

Diğer tutuksuz sanık Ö.A. da hemşire olarak çalıştığını ve meslekten ihraç edildiğini belirterek, "Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Ufuk Sağlık-Sen yetkilileri çalıştığım kuruma geldi. Sendikayı anlattılar, vaatte bulundular ve anlattıklarından dolayı ikna oldum. 2014 Mayıs-Haziran aylarında üye oldum. Sendikanın örgütle irtibatlı olduğunu bilmiyordum. Darbe teşebbüsünden sonra örgütle irtibatını duyduğumda 18 Temmuz'da istifa ettim." ifadelerini kullandı.

Sanık M.A. ise Bank Asya'da çocuklarının okul taksitini ödemek için 2010 yılında hesap açtığını, 9 ay boyunca sadece taksit ödediğini, onun dışında para yatırmadığını savunarak, hakkındaki "silahlı terör örgütü üyeliği" suçlamasını reddedip beraatini talep etti.

Diğer tutuksuz sanıklar da haklarındaki suçlamaları reddederek, beraatlerini istedi.

Mahkeme heyeti, duruşmaya yarına kadar ara verdi.

- İddianameden

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan ve 4. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, aralarında KHK ile ihraç edilen doktor, diş hekimi, eczacı, hemşire, ebe, sağlık, radyoloji ve laboratuvar teknisyeni, tıbbi sekreter, mühendis, şoför, imam, işçi ve sağlık memurunun da yer aldığı 10'u tutuklu 41 sanık hakkında, "silahlı terör örgüt üyeliği" suçundan 7 yıl 6 aydan on beşer yıla kadar hapis cezası istendi.

İddianamede, şüphelilerin Sakarya Kamu Hastaneler Birliği kurumlarında çalışırken FETÖ/PDY ile irtibatlı olmaları nedeniyle açığa alındıkları ve KHK ile ihraç edildikleri belirtilerek, "FETÖ/PDY'ye üye oldukları"ndan bahisle haklarında suç duyurusunda bulunulduğu ve soruşturma açıldığı belirtildi.

Şüphelilerin, savunmaları, ele geçirilen dijital materyal, kitap, dergiler, dernek ve sendika üyeliklerine dair yazılar, Bank Asya hesap hareketleri ve "ByLock" tutanakları incelendiğinde, süreklilik, çeşitlilik ve yoğunluk arz eden eylemleriyle FETÖ/PDY ile organik bağlarının olduğu aktarılan iddianamede, hiyerarşiye dahil olmak suretiyle "FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak" suçunu işlediklerinin anlaşıldığı ifade edildi.

AA

Gündem Haberleri

Pakistan Cumhurbaşkanı Zardari'nin bacağı kırıldı
Osmaniye’de orman yangını
Kiracısına horon dinleten kadın konuştu
Otobüste fenalaşan yolcu için güzergahını değiştirdi
Bursa’da zeytin budarken ağaçtan düşen adam yaralandı