Sakarya'da asırlık bayram geleneği

Dikmen Mahallesi sakinleri, toplu bayramlaşmanın ardından misafirlerine keşkek ikram ediyor

SAKARYA (AA) - Sakarya'nın Hendek ilçesi Dikmen Mahallesi'nde, 108 yıldır toplu bayramlaşmanın ardından vatandaşlara keşkek dağıtılması geleneği sürdürülüyor.

Trabzon'un Şalpazarı ilçesinden 1908'de Dikmen Mahallesi'ne göç eden vatandaşlar, gelenek ve göreneklerini yaşatmaya özen gösteriyor.

Mahallede, 108 yıldır toplu bayramlaşmanın ardından, buğday ve etle hazırlanan keşkek pişirilerek vatandaşlara ikram ediliyor. Anadolu'nun sevilen yemeklerinden keşkek, her Ramazan Bayramı'nda yaklaşık 40 kazanda yapılarak dağıtılıyor.

Muhtar Menderes Ayvaz, AA muhabirine, gelenek ve göreneklerini yaşatmaya özen gösterdiklerini söyledi.

Mahallenin Trabzon'dan gelenler tarafından kurulduğunu anlatan Ayvaz, o günden bu yana keşkek geleneğinin sürdürüldüğünü bildirdi.

Ramazan Bayramı'nı, hemşehrileriyle birlik ve beraberlik içinde coşkuyla kutladıklarını dile getiren Ayvaz, "Her yıl olduğu gibi bu sene de toplu bayramlaşmamız ve keşkek ikramımız oldu. İmece usulü toplanan paralarla mahallemize gelen hemşehri ve misafirlerimize keşkek ikramında bulunuyoruz." dedi.

AA

Gündem Haberleri

YENİ YÖNETMELİK YOLDA
Adalet Bakanı Gürlek’in Bilgilerini Sızdıran Tapu Teknikeri Gözaltında
YENİDOĞAN ÇETESİ DAVASINDA FLAŞ GELİŞME
BÖYLE BİR ÇAĞDAYIZ
Erol Köse’nin cenazesini kızı Dijan aldı