Sakarya merkezli FETÖ/PDY operasyonu

Sakarya ve İstanbul'da örgütün "mahrem yapı" mensuplarına yönelik operasyonda gözaltına alınan 9 eski emniyet personelinden 7'si tutuklandı

SAKARYA (AA) - Sakarya ve İstanbul'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) "mahrem yapı" mensuplarına yönelik operasyonda gözaltına alınan 9 zanlıdan 7'si tutuklandı, 2'si adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün eylem ve faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik sürdürülen çalışmalarda, örgütün mahrem yapılanması içerisinde faaliyet yürüttükleri, örgüt mensuplarıyla irtibatlarının bulunduğu şeklinde haklarında bilgiler bulunan ve KHK ile ihraç olan 9 emniyet personelinin Sakarya ve İstanbul'daki adreslerine operasyon düzenlendi.

Operasyonlarda 1'i İstanbul'da, 8'i Sakarya'da gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen şüphelilerden 1'i emniyet amiri, 1'i polis memuru olmak üzere 2 şüpheli serbest bırakıldı, 1'i 3. Sınıf Emniyet Müdürü, 1'i başkomiser ve 5'i polis memuru olmak üzere 7 şüpheli tutuklandı.

AA

Gündem Haberleri

GIDA GÜVENLİĞİNDE SIFIR TOLERANS
Dev Yol Yenileme Projesi: İşte İhaleye Katılan Firma Sayısı
64 İLDE 20 BİN KONUT
Ekran Bağımlılığına Karşı 4 Kritik Çözüm Önerisi
RAHMİ KOÇ'A SUÇ DUYURUSU