Şaka zannetti ama...

Konya'da yerel sanatçılık yapan bir kişi, kendisi gibi yerel sanatçı olan başka birini kalbinden bıçaklayarak öldürmesi nedeniyle yargılanmaya başlandı

Konya'nın Kulu ilçesinde kendisi gibi yerel sanatçı olan Erol Özmen'i çakıyla bıçaklayıp öldüren Emre Ü.'nün yargılanmasına başlandı. Zanlı mahkemede, "Polis geldi, öldü deyince şaka yapıyorlar zannettim" dedi.

Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen yerel sanatçıların cinayet davası bugün görülmeye başlandı. Duruşmaya tutuklu sanık Emre Ü. ve avukatı katıldı. Mahkeme heyeti sanık Emre Ü'yü dinledi. Cinayeti nasıl işlediğini anlatan Emre Ü, "Erol abiyi 10-12 yıldır tanıyorum, beraber çok zaman geçirdik. Kendisi bir gazinoda sahne alıyordu, oranın patronu beni çağırdı. Erol abi ve arkadaşının işine son verdiğini söyleyerek benim çalışmamı istedi. Ben işi başta kabul etmedim, sonra kabul ettim.

İlk gün iş yerine gitmeden beni Erol abi defalarca aradı, ben açmadım. İş yerine geçince aradım kendisini. Bana hakeret etti telefonda, sonra çalıştığı yere geldi. Patrona söyledim, o görüştü halletti. Sahneye çıktık işim bitti eve döndüm. Saat gece 02.30 sıralarında evimin önüne geldiler, telefon açıp beni çağırdılar. Ben de çıktım yanlarına Erol'un yanında Murat'ta vardı. Her ikisi de yanıma yaklaştı. Erol bana bizi sattın diyerek küfürler etmeye başladı. O sırada ben de ekmek param, çalışırım dedim kavga ettik. Cebimde

olan çakıyı çıkardım ve iki kez salladım sonra eve kaçtım. Polisi aradım, hat düşmedi. Arkadaşımı aradım o da polisi getirdi. Polis bana Erol'un olay yerinde hayatını kaybettiğini söyledi. Ben ise şaka yapıyorlar zannettim. Küçücük bir çakıyla sallamıştım, değdiğinden bile emin değildim" şeklinde konuştu.

TANIK, SANIĞIN ANLATTIKLARINI DOĞRULADI

Olayda cinayete kurban giden Erol Özmen'in yanında bulunan yerel sanatçının halasının oğlu Murat Ç. de tanık olarak dinlendi. Murat Ç. ifadesinde, "Biz, Erol ve Emre ile birlikte oraya başlamıştık. Bizi işten çıkarttılar, Emre ise kaldı. Emre'ye Erol abi o gün arayarak bizi sattın şerefsiz felan dedi, küfür ettiğini duymadım. O gün akşam da evinin oraya gittik, konuşmak istiyorduk. Ben alkollüydüm. Evine yakın yerde Emre'yi aradım, buluştuk. O zaman Erol abi konuya girdi ve bizi sattın şerefsiz demeye

başladı. Bu sırada bir biriyle tutuştular, nasıl oldu bilmiyorum. Erol abinin üzerinde kan vardı şoka girdim, polisi aradım çıkmadı, 112'yi aradım, sağlık ekiplerini çağırdım. Bizi nezarete attılar, Emre bana parmağını göstererek, bıçak bu küçücük bir şey olmaz. Ben ise hastanede öldüğünü öğrendim" dedi.

Sanık avukatı da müvekkilinin tahrik altında olayı gerçekleştirdiğini belirterek tutuksuz yargılanmasını istedi. Mahkeme heyeti eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı ertelerken, sanık Emre Ü'nün tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Olay, 27 Eylül 2010 tarihinde Konya'nın Kulu ilçesinde meydana gelmişti. Edinilen bilgiye göre, yerel ses sanatçısı Erol Özmen (38) ile Emre Ü. (24) Kulu-Konya karayoluna yakın bir yerde iş meselesi yüzünden tartıştı. Tartışmada Emre Ü, Erol Özmen'i kalbinden bıçaklayarak ölümüne neden oldu. Olayla ilgili yakalanan Emre Ü. tutuklandı.

POLİS-ADLİYE Haberleri

Gazeteci Ali Çağatay tutuklandı: İBB yöneticisi paylaşımı sonrası cezaevinde
Kocaeli'de özel harekatlı fuhuş operasyonu! Yüzlerini tişörtle kapattılar
Ankara'da 225 gözaltı, 178 tutuklama
Yatırım Vaadiyle 1,5 Milyar Liralık Vurgun İddiası
Bergama'da İş Yerinde Silahlı Saldırı: 1 Kişi Hayatını Kaybetti