Sahte otel reklamları konusunda uyarı

Tüketici Hakları Derneği Bozüyük Şube Başkanı Hayrettin Sabırlı, sahte otel dolandırıcılığı konusunda vatandaşları uyarıda bulundu.

Tüketici Hakları Derneği Bozüyük Şube Başkanı Hayrettin Sabırlı, sahte otel dolandırıcılığı konusunda vatandaşları uyarıda bulundu.

Sabırlı, yaz tatilinin başlamasıyla birlikte dolandırıcıların e-posta, SMS gibi çeşitli iletişim yollarıyla sahte paket tur ya da konaklama faaliyetler sunarak vatandaşları tuzağa düşürdüklerini belirtti. Böyle durumlar ile karşılaşan vatandaşların, gelen mesajları iyi araştırılıp, incelemelere gerektiğini söyleyen Hayrettin Sabırlı, "Dolandırıcıların değişik iletişim yolları ile sahte otel ismi kullanarak gönderdikleri tatil reklamlarına kanmamaları için vatandaşlarımızın araştırmalar yapmaları gerekiyor. Fotoğraf düzenleyici programlar ile bir otelin fotoğrafında oynamalar yaparak sahte isim ile sanki o otelmiş gibi insanları kandırıyorlar. Tüketicilerimiz maddi zarar görmemeleri için mutlaka güvenilir turizm firmalarıyla iletişime geçmelerini öneriyorum" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

POLİS-ADLİYE Haberleri

Tırın Altında 2,5 Saat Pusuda Bekleyip Kardeşini Vurdu
Sinop'ta Acı Haber: Kayıp Polisin Naaşına Ulaşıldı
KANATLI ETİ VE SAKATAT ÇIKTI
Hayvan Yüklü Tır Devrildi: 6 Büyükbaş Telef Oldu
MHK Soruşturmasında Olay İfade: Sınav ve Atama İddiaları