Sahil Güvenlik Komutanlığı darbe girişimi davası

FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin eski Sahil Güvenlik Komutanı tümamiral Üstem'in de aralarında bulunduğu 28 kişi hakkında açılan davaya, sanıkların esas hakkındaki savunmalarıyla devam edildi

ANKARA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimine ilişkin aralarında eski Sahil Güvenlik Komutanı tümamiral Hakan Üstem'in de yer aldığı 28 kişinin yargılandığı davaya, sanıkların esas hakkındaki savunmalarıyla devam edildi.

Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Cezaevi Yerleşkesi'ndeki salonda görülen duruşmada, 6 sanık daha esas hakkında savunmasını yaptı.

Savunma yapan sanık eski binbaşılar Fatih Şahin, Muammer Köse ve Erkan Şirin, eski yüzbaşılar Hakan Dişli, Ahmet Küçüktamer ve eski astsubay Mustafa Özek, haklarındaki suçlamaları kabul etmedi.

Bu arada mahkeme başkanı, Hakan Dişli'nin savunmasını tamamlamasının ardından, yakınları tarafından duruşma salonuna getirilen küçük yaştaki oğlu ile görüşmesine izin verdi.

Sanıkların beraat talebinde bulunduğu duruşma, yarına ertelendi.

AA

Gündem Haberleri

Katar’da mahsur kalan sporcular Türkiye’ye dönmek üzere uğurlandı
Hava sahaları kapandı, tahliyede yeni rota Umman oldu
Sahurda tahanlı pide ve simit kuyruğu
Kadın Kamu Çalışanlarına 4 Gün Mesai Talebi
İlginç sahur geleneği: Davul yerine “Pilava pilava”