Sağlık Bakanı Akdağ:

"(İbrahim Erkal) Hemşehrimizin, kardeşimizin beyin ölümünün maalesef gerçekleştiğini hastane yöneticisi arkadaşlar kamuoyuna duyurdu. Takdir-i ilahi, yapacak fazla bir şey yok"- "Beyin ölümü, organlar henüz canlılığını korurken kişinin beyninin tamamen fo

İSTANBUL (AA) - Sağlık Bakanı Recep Akdağ, şarkıcı İbrahim Erkal'ın beyin ölümünün gerçekleşmesine ilişkin, "Hemşehrimizin, kardeşimizin beyin ölümünün maalesef gerçekleştiğini hastane yöneticisi arkadaşlar kamuoyuna duyurdu. Takdir-i ilahi, yapacak fazla bir şey yok." dedi.

Bakan Akdağ, "2017 HIMMS Türkiye Sağlık Bilişimi Konferansı ve Fuarı"nın açılışının ardından fuar alanını gezdi.

Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Akdağ, şarkıcı İbrahim Erkal'a ilişkin soru üzerine şunları kaydetti:

"Hemşehrimizin, kardeşimizin beyin ölümünün maalesef gerçekleştiğini hastane yöneticisi arkadaşlar kamuoyuna duyurdu. Takdir-i ilahi, yapacak fazla bir şey yok. Cenab-ı Hak, ailesine sabırlar versin. Tabii beyin ölümüyle gerçek ölüm arasındaki farkı, vatandaşlarımız bilemeyebilir. Beyin ölümü, organlar henüz canlılığını korurken kişinin beyninin tamamen fonksiyonunu yitirmesi oluyor. Geriye dönüşü yok. Bunu tespit etmiş durumdalar."

Bakan Akdağ, "Uludağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümünde oluşturulan bileşiğin, kolon kanserine karşı yüksek antikanser etki gösterebileceğine yönelik bulgular elde edilmesi"ne ilişkin soruya şu yanıtı verdi:

"Basın haberleriyle bu konularda yorum yapmam. İlacın insanlarda kullanılabilmesi için çok uzun süre geçiyor. Herhangi bir formülün, laboratuvar ortamında veya insanlar üstünde denenmesi onun ilaç olduğu anlamına gelmez. Dolayısıyla bu çalışmaları yapan arkadaşlarım, Bakanlığımıza veya bana gelebilirler. Meselelerini anlatırlar. Hangi seviyelerde olduğunu anlarız, ondan sonra yorum yapabiliriz."

AA

Gündem Haberleri

Oytun Erbaş'tan Radikal Çözüm: Köpek Saldırısına Hapis Cezası Gelsin
BEDELLİ ASKERLİKTE SON ŞANS
Süresiz nafaka kararı en çok onlara yaradı! Cem Yılmaz, Acun Ilıcalı, Serdar Ortaç kurtuldu
Reha Muhtar son yolculuğuna uğurlandı
Oğluna saldıran köpeği vurmuştu, ilk kez konuştu