Olay, Aksaray’ın Tacin Mahallesi Tacin Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, cadde üzerinde uygulama yapan İl Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Şubesi ekipleri, şüphe üzerine 34 KAA 731 plakalı otomobili durdurdu. Sürücü E.B., ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirilirken tedirgin tavırlarıyla dikkat çekti.
Alkolmetre sonucu şoke etti
Polis ekipleri, sürücünün şüpheli davranışları üzerine alkol muayenesi yaptı. Alkolmetreyle yapılan kontrolde sürücünün 1.51 promil alkollü olduğu belirlendi. Bu değer, yasal sınır olan 0.50 promilin üç katı olarak kayıtlara geçti.
"Allah rızası için yapma ağabey"
Alkollü olduğunu öğrenen E.B., cezai işlemler için polis otosu başına alındı. Ancak ehliyetine el konulacağını öğrenince adeta panikledi. Polis memurlarına uzun süre yalvaran sürücü, "Allah rızası için ne olursun yapma. Tamam, ceza yaz da Allah rızası için onu yapma ağabey. Allah'ın hatırı varsa" diyerek ehliyetinin alınmaması için çabaladı.
Ceza ve yaptırım uygulandı
Trafik ekipleri, sürücüye alkollü araç kullanmaktan 11 bin 434 TL para cezası uyguladı. Ayrıca ehliyetine 6 ay süreyle el konuldu. Otomobil ise çekici yardımıyla otoparka çektirildi.