Rusya'nın İran üssünü kullanması

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü Konaşenkov: - "Suriye'deki hava operasyonları için İran'ın Hemedan üssünü kullanan tüm uçaklar görevlerini yerine getirdi. Şu an bu üssü kullanan tüm uçaklar Rusya'ya geri döndü"

MOSKOVA (AA) - Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, İran'ın Hemedan üssünü kullanan uçakların görevlerini tamamlayarak Rusya'ya geri döndüklerini açıkladı.

Moskova'da basın mensuplarına açıklama yapan Konaşenkov, Suriye'deki hava operasyonları için İran'ın Hemedan üssünü kullanan tüm uçakların görevlerini yerine getirdiğini bildirdi.

"Şu an bu üssü kullanan tüm uçaklar Rusya'ya geri döndü." diyen Konaşenkov, Rus uçaklarının ileride Hemedan üssünü kullanmasının, Suriye'deki durum ve İran'la yapılacak karşılıklı anlaşmalara göre şekilleneceğini ifade etti.

Öte yandan Duma Savunma Konseyi Birinci Başkan Yardımcısı Sergey Jigarev, Rusya'nın Hemedan'ı kısa bir süreliğine kullandığını belirterek, "İranlı partnerlerimiz bize gönüllü olarak izin verdi. İhtiyaç ortadan kalkınca uçaklarımız oradan ayrıldı." değerlendirmesinde bulundu.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, Hemedan üssünün Rus uçaklarınca kullanımının "şimdilik" sona erdiğini duyurmuştu. Kasımi, "Rusların burada bir hava üssü yok ve konuşlanmış değiller. Bu İran'ın izin verdiği geçici bir işti. Şimdilik sona erdi." ifadelerini kullanmıştı.

AA

Gündem Haberleri

9 Yaşındaki Çocuk 3 Bin Kişiye Hutbe Okudu!
Tatbikat için canlı canlı tabuta girdi
Cam atıklar böyle sanata dönüştü
NETANYAHU MAKETİ DARAĞACINDA
KAYMAKAMDAN GÜLDÜREN İSTEK