Rusya’nın ayrılıkçıların pasaportunu tanıması

Fransa Dışişleri Bakanlığı:"Fransa, Rusya’da yayınlanan ve Minsk Anlaşması'nın ruhuna uymayan kararnameden üzüntü duymaktadır"

PARİS (AA) - Fransa Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna’nın doğusunda ayrılıkçıların kontrolü altındaki Donbas bölgesinde yaşayanların pasaport, doğum-ölüm gibi çeşitli belgelerinin Rusya’da kabul edilmesini öngören kararnameye tepki gösterdi.

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Fransa, Rusya’da yayınlanan ve Minsk Anlaşması'nın ruhuna uymayan bu kararnameden üzüntü duymaktadır. Fransa, Rusya'dan ayrılıkçılar üzerindeki etkisini kullanarak, Minsk Anlaşması'na uyulmasını sağlamak için gerekli çalışmaya konsantre olmasını beklemektedir. Ukrayna’nın doğusundaki kriz için barışçı ve sürdürülebilir çözüm için tek yol budur." ifadeleri kullanıldı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, hafta sonu Ukrayna’nın doğusunda ayrılıkçıların kontrolü altındaki Donbas bölgesinde yaşayanların pasaport, doğum-ölüm gibi çeşitli belgelerinin Rusya’da kabul edilmesini öngören bir kararname imzalamıştı.

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko ise "Bu, benim için Rusya’nın uluslararası hukuk kurallarını çiğnemesinin ve Rus işgalinin başka bir kanıtıdır" diyerek karara tepki göstermişti.

Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi Genel Sekreteri Aleksandr Turçinov, kararın Minsk Anlaşması'na aykırı olduğunu belirtmişti.

AA

Gündem Haberleri

BAHİS REKLAMI KRİZİ
Yasaklı Doktor Davası Başlıyor: 25 Yaşındaki Semanur’un Ölümü Mahkemede
Bursa’nın 2050 Yol Haritası: Uydu Kentler Haziranda Açıklanıyor
Kar ve Fırtına Geliyor: Meteoroloji’den Kritik Uyarı
Ağır taşıtlar ve kuryelere kar yasağı