Rusya'nın Abbas ve Netanyahu'yu bir araya getirme teklifi

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova: - "(İsrail Başbakanı) Netanyahu ve (Filistin Devlet Başkanı) Abbas Moskova'da buluşmayı prensipte kabul etti"

MOSKOVA (AA) - Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Moskova'da görüşmeyi prensipte kabul ettiklerini söyledi.

Zaharova, Moskova'da düzenlenen haftalık basın toplantısında, Netanyahu ve Abbas görüşmesi için temasların devam ettiğini belirterek tarafların kendileri için uygun zamanı belirlemeye çalıştığını ifade etti.

Maria Zaharova, "Netanyahu ve Abbas Moskova'da buluşmayı prensipte kabul etti" dedi.

İsrail Başbakanı Netanyahu, Filistin Devlet Başkanı Abbas ile hiçbir ön koşul ileri sürmeden herhangi bir zaman ve mekanda görüşmeye hazır olduğunu bildirmişti. Abbas da Netanyahu ile Moskova'da bir araya gelinmesi için Rusya'nın yaptığı öneriyi kabul ettiğini açıklamıştı.

İsrail-Filistin görüşmeleri, İsrail'in yerleşim birimi inşaatlarına devam etmesi ve tutukluların serbest bırakılmasını kabul etmemesi nedeniyle 2014'te durmuştu.


AA

Gündem Haberleri

Fenomenlere operasyon! Hasan Can Kaya ve Reynmen gözaltında
KONYA'DA İL MÜDÜRÜ GÖREVDEN ALINDI
Liv Hospital'dan Fatih Ürek ile ilgili açıklama
Ünlü Şarkıcı Fatih Ürek’ten Acı Haber Geldi
Okullarda ikinci dönem ‘Bayrak Sevgisi’ temasıyla başlayacak