Rusya'da muhalif gösteriler

Rusya'nın birçok şehrinde muhalifler Devlet Başkanı Putin'in bir sonraki seçimde aday olmaması için gösteri düzenledi

MOSKOVA (AA) - Rusya'nın birçok şehrinde muhalifler, Devlet Başkanı Vladimir Putin'in bir sonraki seçimde aday olmaması için gösteri düzenledi.

Başkent Moskova'da ''Kitai Gorad'' semtinde Putin karşıtı gösteri düzenlemek üzere toplanan kalabalığa polis gösteri izni olmadığı gerekçesiyle müsade etmedi.

Bunun üzerine muhalif grup Devlet Başkanlığı İdaresi Ofisinin bulunduğu binaya polis kontrolünde giderek Putin'in devlet başkanlığı seçimlerine aday olmamasını talep eden dilekçeleri verdi.

İş adamı Mihail Hodorkovski'nin destek verdiği "Açık Rusya" sivil toplum kuruluşunun organize ettiği gösteriye, otoyollarda paralı geçişi protesto eden kamyon sürücüleri ile kentteki çeşitli muhalif gruplar da katıldı.

Rus basınında yer alan haberlere göre, S. Petersburg ve diğer şehirlerde yapılan gösterilerde çok sayıda eylemci gözaltına alındı.

AA

Gündem Haberleri

Barışın binlerce yıllık izi Hattuşa’da gün yüzüne çıktı
Kocaeli tarımında çift hasat dönemi
Otomobil Fuarının Yıldızı 32 Yıllık Efsane Oldu
Ambulansa yol vermeyen o sürücü yakalandı
Bu baharatın kilosu 900 bin TL: 150 bin çiçekten 1 kilo çıkıyor