"Rusya ve İsrail, iş birliklerine zarar vermeyecek hamleler yapacak"

Rusya Uluslararası İlişkiler Konseyi Uzmanı Dr. Maxim Suckov:- "Moskova'nın, Suriye Silahlı Kuvvetleri'ne verilecek modern S-300 hava savunma füze sisteminin bölgeye konuşlandırılma süresini iki hafta olarak tayin etmesi, Rusya-İsrail arasında pazarlık iç

İSTANBUL (AA) - ELİF SELİN ÇALIK MUHASİLOVİÇ - Rusya Uluslararası İlişkiler Konseyi Uzmanı Dr. Maxim Suckov, Moskova'nın, Suriye Silahlı Kuvvetleri'ne verilecek modern S-300 hava savunma füze sisteminin bölgeye konuşlandırılma süresini iki hafta olarak tayin etmesinin, Rusya-İsrail arasında pazarlık için bir vakit ayrılmış olabileceği şeklinde değerlendirildiğini belirterek, "İki ülke, 9 yılda Orta Doğu'da oluşturdukları çeşitli iş birliklerine zarar vermeyecek satranç hamleleri ile birbirlerine gözdağı verecek." dedi.

Suckov, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Rusya'nın, geçen hafta Rus İl-20 askeri uçağının Akdeniz'de düşürülmesinden İsrail'i sorumlu tuttuğunu anımsattı.

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu'nun "Suriye Silahlı Kuvvetleri'ne iki hafta içinde modern S-300 hava savunma füze sistemi verilecek." açıklamasını değerlendiren Suckov, bu karar sonrası şimdi bütün gözlerin İsrail'e çevrildiğini söyledi.

Maxim Suckov, "Rusya'nın, başta İsrail olmak üzere diğer yabancı hava kuvvetlerine karşı S-300 tedarik edeceğini belirtmesi tüm Suriye hava sahasını kontrol anlamına geliyor. Bu nedenle, Putin'in Suriye hava sahasını kontrol edecek bu S-300 hamlesine Netanyahu'nun nasıl karşılık vereceği merak konusu." diye konuştu.

Moskova'nın S-300'lerin bölgeye konuşlandırılma süresini iki hafta olarak tayin etmesinin Rusya-İsrail arasında pazarlık için bir vakit ayrılmış olabileceği şeklinde değerlendirildiğini dile getiren Suckov, şunları kaydetti:

"Bu önemli kararın açıklamasını Putin'in bizzat kendisinin değil de Rusya Savunma Bakanı'nın yapması, Putin'in denge politikasına dikkat ettiğini gösteriyor. İki ülke, 9 yılda Orta Doğu'da oluşturdukları çeşitli iş birliklerine zarar vermeyecek satranç hamleleri ile birbirlerine gözdağı verecek."

AA

Gündem Haberleri

Mantar toplamaya gitti, tarihi eser buldu
Nuran Şahin ve Gökmen Fetullah Kaya kaybında sıcak gelişme
BİM'deki şok görüntülere kasaplardan tepki: Et, kasabın işidir
Tünektepe Teleferik kazasının iddianamesi tamamlandı
11 İle Sarı Kod Uyarısı! Doğu Anadolu'da Kar Yağışı Bekleniyor