Rusya, Kore krizinde ABD'yi suçladı

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov:- "ABD’nin attığı adımlar, tasarlanmış bir şekilde Kuzey Kore’yi tahrik etmeye yönelik. Pyongyang yönetimi de bu adımlar sonucunda sert hamleler yapmak zorunda kalıyor"- "Her şey sanki Kim Jong-un'un maceraperest adımlar atma

MOSKOVA (AA) - Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD’nin Kuzey Kore'yi provoke ettiğini savunarak, “Pyongyang yönetimi, ABD yüzünden sert hamleler yapmak zorunda kalıyor. Her şey sanki Kim Jong-un'un maceraperest adımlar atması için yapılıyor.” dedi.

Lavrov, Kolektif Güvenlik Antlaşması Örgütü Devlet Başkanları Konseyi'ne katılmak üzere bulunduğu Minsk’te, Pyongyang yönetiminin dün gerçekleştirdiği kıtalararası balistik füze denemesini değerlendirdi.

ABD’nin attığı adımların, tasarlanmış bir şekilde Kuzey Kore’yi tahrik etmeye yönelik olduğunu öne süren Lavrov, “Pyongyang yönetimi de bu adımlar sonucunda sert hamleler yapmak zorunda kalıyor.” diye konuştu.

Kuzey Kore’ye yönelik ekonomik yaptırımların ise işe yarayacağını düşünmediklerini anlatan Lavrov, “Rusya, ABD’nin Kore krizinin çözümüne yönelik tekliflerine olumsuz bakıyor. Her şey sanki ülke lideri Kim Jong-un'un maceraperest adımlar atması için yapılıyor.” ifadelerini kullandı.

Kuzey Kore, dün yerel saatle 02.48'de yeni nesil kıtalararası balistik füze denemesi yaptığını duyurmuştu. Fırlatıldıktan sonra 53 dakika belirlenen yörüngesinde seyreden füze, Japon Denizi'ne düşmüştü.

AA

Gündem Haberleri

Dilovası tek çatı altında toplanıyor
ESKİ MİLLETVEKİLİNE ŞOK GÖZALTI
Kurtlar Vadisi’nin Efsane Yalısı Satışta: 170 Milyon TL!
Mart ayında kış geri dönüyor: O illerde kar ve sis etkili olacak!
TÜRK PETROL TANKERİNE İHA SALDIRISI