Rusya Başbakan Yardımcısı Rogozin Özbekistan'da

Rogozin Cumhurbaşkanı Mirziyoyev, Rusya Başbakan Yardımcısı Rogozin'i kabul etti

TAŞKENT (AA) - Özbekistan'da Cumhurbaşkanı Şavkat Mirziyoyev, resmi ziyaretler için ülkeye gelen Rusya Başbakan Yardımcısı Dmitry Rogozin ile görüştü.

Cumhurbaşkanlığı Basın Ofisinden yapılan açıklamaya göre, Mirziyoyev, Rogozin ile görüşmesinde, ülkesi ile Rusya arasındaki üst düzey diyaloğun iki ülke arasındaki stratejik ortaklık ve müteffiklik ilişkilerinin pekişmesine hizmet ettiğini kaydederek, bundan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Rusya ile Özbekistan arasındaki ticari-ekonomik, yatırım ve askeri-teknik alandaki iş birliğinin daha da geliştirilmesine ilişkin anlaşma ve protokollerin hayata geçirilmesi meselelerinin ele alındığı görüşmede, iki ülkenin önde gelen işletme ve şirketleri arasındaki ortak yatırım projelerinin ve sanayi alanındaki işbirliğinin pekiştirilmesinin önemi dile getirildi.

Rogozin de Rusya'nın Özbekistan ile stratejik ortaklık ve müteffiklik ruhundaki geniş kapsamlı ve karşılıklı menfaatlere dayalı iş birliğinin geliştirilmesine hazır olduğunu ifade etti.


AA

Gündem Haberleri

Asperger sendromlu biyomedikal mühendisinden ilham veren başarı
110 MİLYON YOLCU
HSK’dan Yargıtay’a 8 yeni üye ataması Resmi Gazete’de
İlber Ortaylı'nın kızı: Dolu dolu bir hayat yaşadı
SON DAKİKA... İlber Ortaylı Hayatını Kaybetti! Ünlü Tarihçiden Acı Haber Geldi