Roma dönemine ait iskelet

Edirne'deki Tarihi Yemiş Kapanı Hanı kazı çalışmalarında Roma dönemine ait iskelet bulundu

EDİRNE (AA) - Edirne Müze Müdürlüğünce yapılan Tarihi Yemiş Kapanı Hanı kazı çalışmalarında Roma dönemine ait bir iskelet çıktı.

UNESCO'nun Dünya Kültür Mirası Listesi'nde bulunan Selimiye Camisi Meydanı'ndaki Tarihi Yemiş Kapanı Hanı kazı çalışmalarında profesyonel kazı ekibi ve işçiler temizlik ve düzenleme çalışmaları yapıyor.

Kazı ekibi alanının içerisinde Yemiş Kapanı Hanı'na yakın bir mevkideki çalışmalarda bir iskelet buldu.

Fırça, süpürge ve minik kazı aletleriyle iskeleti toprağın üzerine çıkaran arkeologlar, iskeletten çıkan çene, kol ve bacak kemikleriyle kafatasını isimlendirerek bulgu poşetine koydu.

Geç Roma - Erken Doğu Roma MÖ 5. ve MÖ 6. yüzyıl aralığında tarihlendiği tahmin edilen iskeletin tam olarak yaşı ve hangi tarihte öldüğünün belirlenmesi için Trakya Üniversitesinde inceleme yapılacağı belirtildi.

Kazı alanının çevresinde daha önce de benzer yıllarla tarihlenen iskeletlerin bulunduğu öğrenildi.

AA

Kültür Sanat Haberleri

KONYA'NIN TARLALARINDAN SONRA BAHÇELERİ DE SARIYA BOYANDI
Laboratuvar için ürettiği camları şimdi sanat için şekillendiriyor
120 Yıllık Nadide Heybe Koleksiyonu Sanatseverlerle Buluşuyor
Kommagene'nin kalbinde hummalı çalışma! Bakan Ersoy Adıyaman'da duyurdu
Çubuk Turşu Festivali renkli görüntülere sahne oldu