Roma dönemine ait ılıcaya vatandaşlardan yoğun ilgi

Gölcük Belediyesince restore edildikten sonra hizmete alınan tarihi Roma dönemine ait Yazlık Ilıca Termal Tesislerini bir yılda 51 bin 255 kişi ziyaret etti

KOCAELİ (AA) - Gölcük'te restore edildikten sonra hizmet vermeye başlayan Roma dönemine ait Yazlık Ilıca Termal Tesislerini bir yılda 51 bin 255 kişi ziyaret etti.

Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, tesislerde düzenlediği basın toplantısında,  ziyaretçilere en güzel hizmeti sunmaya çalıştıklarını söyledi.

Arkeolojik buluntular sayesinde geçmişi 2. yüzyıl Roma dönemine ait ılıcanın, Bizans ve Osmanlı imparatorlukları döneminde sağlık merkezi olarak kullanıldığını ifade eden Ellibeş, eski ılıcaya ait tonoz, su yolu, hamam ve havuzdan oluşan kalıntıların, yürütülen kazı çalışmalarıyla gün yüzüne çıkarıldığını kaydetti.

Ellibeş, Gölcük Yazlık Ilıcası Termal Tesislerinin 10 bin metrekare üzerinde inşa edildiğini vurgulayarak,  geçen yıl açılan tesisin, bir yılda 51 bin 255 kişiye hizmet verdiğini dile getirdi.

Kültür Sanat Haberleri

Türkiye’de Sadece 7 Tane Kaldı: İşte Küllerinden Doğan Mavi Değirmen
Ayder Öncesi Nefes Kesen Prova: Kazanamayan Kurbana Gidiyor!
Gönül Dağı’nda Gurur Günü: Gedellili Mucitler ASELSAN ve TUSAŞ Yolunda!
Konya’da Tarihi Buluşma: Mevlana’nın Şehre Gelişinin 798. Yılı Kutlanıyor
Arap müziğinin "Süperstar"ı Ragheb Alama ilk kez Türkiye’de