Rize'deki FETÖ soruşturmaları

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 19 iş adamı hakkında hazırlanan iddianamenin kabulüyle bu konuda Rize'deki 8. dava açıldı

RİZE (AA) - Rize'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 19 iş adamı hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi.

Rize Cumhuriyet Başsavcılığı, E.A. hakkında "Silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek" suçundan 10 yıldan 15 yıla, diğer 18 sanık hakkında ise "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlarından 5 yıldan 10 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istemiyle 72 sayfalık iddianame hazırladı.

Rize 1. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianame doğrultusunda darbe girişimi soruşturması kapsamında 6'sı tutuklu 19 sanığın yargılanmasına başlanacak.

İddianamede, E.A'nın örgüte finansal destek sağlamak adına iş adamlarını organize ettiği, örgüte destek sağladıkları, örgüt ile bağlantılarını kurarak toplantı yaptıkları da yer aldı.

Rize'de darbe girişiminin ardından hazırlanan 8 ayrı iddianame, 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmiş oldu.


AA

Gündem Haberleri

Kadıköy’de cami yetersizliği: Cemaat sokakta namaz kılıyor
Deprem Bölgesinde 14 Bin 202 Derslik Tamamlandı
"FAİZ DE YOK, SENET DE"
SGK, BDDK ve MEB’de kritik atama ve görevden almalar
Kante’yi karşılamak isteyen taraftarların çıktığı çardak çöktü