Rize, 14-17 Nisan'da İstanbul'a taşınacak

9. Rize Tanıtım Günleri 14-17 Nisan'da Maltepe Sahil Etkinlik Alanı'nda gerçekleştirilecek

İSTANBUL (AA) - Rize Valiliği ve Rize Dernekler Federasyonunun (RİDEF) birlikte organize ettiği "9. Rize Tanıtım Günleri" 14-17 Nisan'da Maltepe Sahil Etkinlik Alanında gerçekleştirilecek.

RİDEF'ten yapılan yazılı açıklamaya göre, Rize insanının karakteristik özellikleri ön planda tutularak hazırlanan konseptiyle Rize kültürünün yansıtılacağı tanıtım günlerine 4 günde 1 milyon ziyaretçinin gelmesi bekleniyor.

Etkinlikler, 12 muhlama ustasının 2 dev kazanda 100 bin kişilik hazırlayacağı muhlama ile başlayacak. TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın katılması beklenen etkinlikler için özel olarak yetiştirilen çay bahçesi ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.

Tulum ve kemençe eşliğinde yöresel oyunların sergileneceği fuarda, Rize'nin simgesi olan atmaca ve Rize evleri de yer alacak.

AA

Kültür Sanat Haberleri

KONYA'NIN TARLALARINDAN SONRA BAHÇELERİ DE SARIYA BOYANDI
Laboratuvar için ürettiği camları şimdi sanat için şekillendiriyor
120 Yıllık Nadide Heybe Koleksiyonu Sanatseverlerle Buluşuyor
Kommagene'nin kalbinde hummalı çalışma! Bakan Ersoy Adıyaman'da duyurdu
Çubuk Turşu Festivali renkli görüntülere sahne oldu