Rio 2016

- Boksta kadınlar 57-60 kiloda Fransız Mossely altın madalya elde etti- Dört kategoride bronz madalyalar sahiplerini buldu


RIO DE JANEIRO (AA) - 2016 Rio Olimpiyat Oyunları boks branşında, kadınlar 57-60 kiloda Fransız Estelle Mossely altın madalya kazandı.

Brezilya'nın Rio de Janeiro kentindeki Riocentro'da yapılan 57-60 kilo finalinde, Estelle Mossely ile Çinli Junhua Yin karşılaştı.

Son dünya şampiyonu Mossely, finalde rakibini 2-1 mağlup ederek kariyerinin ilk olimpiyat altın madalyasına ulaştı. Junhua Yin ise gümüş madalyayla yetinmek zorunda kaldı.


- Dört kategoride bronz madalyalar dağıtıldı


Erkeklerde 52, 64 ve +91 kilo ile kadınlarda 69-75 kiloda yapılan yarı final maçlarının ardından bronz madalyalar sahiplerini buldu.

Yarı finallerde ABD'li Claressa Maria Shields'a 3-0 kaybeden Kazak Dariga Shakimova ve Hollandalı Nouchka Fontijn'e 2-1 yenilen Çinli Qian Li, kadınlar 69-75 kiloda bronz madalya elde etti.

Erkekler 52 kilo yarı finallerinde Özbek Shakhobidin Zoirov'a 3-0 mağlup olan Venezuelalı Yoel Segundo Finol ve Rus Misha Aloian'a aynı skorla yenilen Çinli Jianguan Hu bronz madalyayı boynuna taktı.

Özbek Fazliddin Gaibnazarov'a 2-1 yenilen Rus Vitaly Dunaytsev ve Azerbaycanlı Lorenzo Sotomayor Collazo'ya 3-0'lık skorla boyun eğen Alman Artem Harutyunyan, erkekler 64 kilo yarı finallerinin kaybedenleri olarak bronz madalya aldı.

Hırvat Filip Hrgovic, Fransız Tony Victor James Yoka'ya 2-1, Kazak Ivan Dychko ise Büyük Britanyalı Joe Joyce'a 3-0 kaybettiği yarı final maçlarının ardından erkekler +91 kiloda bronz madalyanın sahibi oldu.



AA

Spor Haberleri

Aziz Yıldırım Acun Ilıcalı’ya 'gerizekalı' dedi
Jose Mourinho imzayı attı
Milli Judocu Sinem Oruç, Ümitler Judo Avrupa Kupası'nda Altın Madalya Kazandı
Alex de Souza Antalyaspor'un Yeni Teknik Direktörü Olarak Antalya'ya Geldi
Denize Sıfır Halı Saha: Süper Lig Takımlarında Bile Yok