Rio 2016

- Finalde Yeni Zelanda'yı 24-17 yenen Avustralya, kadınlar yedili ragbide olimpiyatların ilk altın madalyasına ulaştı


RIO DE JANEIRO (AA) - 2016 Rio Olimpiyatları'nda ilk kez oyunlara dahil edilen yedili ragbi branşında, kadınlarda ilk altın madalyanın sahibi Avustralya oldu.

Brezilya'nın Rio de Janeiro kentindeki Deodoro Stadı'nda yapılan kadınlar yedili ragbi müsabakaları sonucunda madalyalar dağıtıldı.

Final karşılaşmasında Yeni Zelanda'yı 24-17 yenen Avustralya, yedili ragbideki ilk olimpiyat altın madalyasını kazandı.

Avustralya, A Grubu'nda Kolombiya'yı 53-0, Fiji'yi 36-0 mağlup etmiş, ABD ile 12-12 berabere kalmış ve çeyrek finale yükselmişti. Çeyrek finalde İspanya'yı 24-0'lık skorla geçen Avustralyalılar, yarı finalde de Kanada'ya 17-5 üstünlük kurmuştu.

Üçüncülük maçında ise Kanada, Büyük Britanya'yı 33-10 mağlup ederek bronz madalya elde etti.

AA

Spor Haberleri

Salah'ın Maaşı KAP'ta Açıklandı
Basketbol Süper Ligi’nde yeni sezonun fikstür kura çekimi yapıldı
Menemen FK Ligi Bıraktı! Yüzyıllık Kulüpten Şok Çekilme Kararı
Kütahya’da Oklar Hedefi Vurdu: Meram Belediyespor Türkiye Şampiyonası'na Damga Vurdu!
Antalyaspor'a transfer yasağı