Ribat Ramazan'da mazlumları sevindirdi

Yurt içi ve yurtdışı çalışmaları ile adından söz ettiren Ribat Eğitim Vakfı bünyesinde faaliyet gösteren Ribat İnsani Yardım Derneği Ramazan ayında dünyanın birçok bölgesinde mazlumların yüzünü güldürdü.

Sudan'da su kuyularına devam eden Ribat İnsani Yardım Derneği Arakan'da ise Ramazan ayında ayni ve nakdi yardımları mazlumlara ulaştırmaya devam etti.

Yurt içi ve yurtdışı çalışmaları ile adından söz ettiren Ribat Eğitim Vakfı bünyesinde faaliyet gösteren Ribat İnsani Yardım Derneği Ramazan ayında dünyanın birçok bölgesinde mazlumların yüzünü güldürdü.

Sudan'ın birçok bölgesinde yapılan su kuyusu açılışında, halk yöresel danslarla sevgi gösterisinde bulundu. Açılan her su kuyusu bölgede yer alan köylerdeki binlerce insanın ihtiyacını karşılayacak.

Bölge halkı ise açılış yaptığı duada Türkiye'yi unutmayarak, "Bizler, yapılan bu iyilikleri asla unutmayız. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere bütün Türklerden Allah razı olsun. Yaptıkları işlerde Rabbim kolaylık versin." dedi.

"TOPLAMDA YÜZÜN ÜZERİNDE KUYUMUZ HİZMET VERİYOR"

Ribat İnsani Yardım Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Seyit Duman, yaptığı açıklamada, "Bırakın hayvanları, insanlar kendi yaşantısını devam ettirecek suyu zor buluyor. Ribat, yapmış olduğu çalışmalarla bu tür köyleri tespit ediyor. Sudan'da bu yıl 10'uncu su kuyumuzu açtık. Toplamda yüzün üzerinde kuyumuz hizmet veriyor." ifadesini kullandı.

"YAPTIĞIMIZ HER FAALİYET BİNLERCE YETİMİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRÜYOR"

Ramazan ayında Sudan'da İnsani Yardım gönüllüleriyle dünyanın birçok mazlum coğrafyasına ulaşmaya çalıştıklarını da aktaran Duman, farklı etkinliklerle yardıma muhtaç insanların yüzünü güldürdüklerini bildirdi.

Öte yandan Ribat İnsani Yardım Derneği, Ramazan ayında, Sudan başta olmak üzere, Filistin, Bosna, Arakan, Kafkaslar, Balkanlar ve Afrika'nın birçok ülkesinde yardım faaliyetinde bulunurken bazı müslüman ülkelerde ise ayni ve nakdi yardımlarının yanında eğitim ve kültür çalışmalarına da ağırlık veriyor.  Ayşe Avcı-Memleket

 

Yerel Gündem Haberleri

Mantar toplarken düşerek hastanelik oldu
Seyir halinde yanmaya başlayan otomobil kullanılamaz hale geldi
İstanbul'da Kapalı Yollar Listesi
Karantina Başladı: Hatay'ın Bu Mahallelerine Giriş Çıkış Yasaklandı
Alanya'da Parola: Önce Yollar