"Resimlerim, insanların streslerini alsın istiyorum"

Ressam Kıyasi Aybak, "Renklerin Yolculuğu" isimli resim sergisiyle Türkiye'nin zenginliklerinden manzaraları tuvaline aktardı- Ressam Aybak:- "Resimlerim izleyicileri gündelik kaygılardan, sıkıntılardan, sorunlardan uzaklaştırsın. Güzel duygular, düşüncel

İSTANBUL (AA) - "Renklerin Yolculuğu" isimli resim sergisini sanatseverlerle buluşturan ressam Kıyasi Aybak, "Resimlerim izleyicileri gündelik kaygılardan, sıkıntılardan, sorunlardan uzaklaştırsın. Güzel duygular, düşünceler ve iyi niyetli bakış açıları geliştirsin. İnsanların streslerini alsın, hoş duygular, yaşama sevinci versin ve onları gelecekle ilgili, yaşamla ilgili motive etsin istiyorum." dedi.

Kıyasi Aybak'ın, Türkiye'nin zenginliklerinden manzaraları aktardığı "Renklerin Yolculuğu" adlı resim sergisi, VakıfBank İstanbul Genel Müdürlük Sanat Galerisi'nde sanatseverlerin takdirine sunuldu.

Halen Adalet Bakanlığı'nda Şube Müdürü olarak görev yapan Aybak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, daire dışında geçen zamanlarını resim sanatıyla ilgilenerek geçirdiğini belirterek, "Akşam işten döndükten sonra ve hafta sonlarımı, resim konusunda kitap, kaynak araştırarak ve kendimi geliştirerek geçiriyorum çünkü resmi, topluma verilecek bir mesaj olarak görüyorum." diye konuştu.

Resmin kendisine pozitif etkiler bıraktığını ve bu etkileri sanatseverlerin de hissetmesini istediğini aktararak, şunları kaydetti:

"Bu benim 6. kişisel sergim. Resimlerimin izleyicileri gündelik kaygılardan, sıkıntılardan, sorunlardan uzaklaştırsın ve güzel duygular, düşünceler ve iyi niyetli bakış açıları geliştirsin. İnsanların streslerini alsın, hoş duygular, yaşama sevinci versin ve onları gelecekle ilgili, yaşamla ilgili motive etsin istiyorum, bu amaçla resim yapıyorum. Şimdiye kadar açtığım sergilerimde de izleyiciden bu anlamda çok güzel dönüş, destek ve öneriler aldım."

19. yüzyılda Fransa'da ortaya çıkan ve resmi etkileyen doğadaki unsurları, kişinin içinde oluşturduğu izlenimleri ve duygusal izleri yansıtmayı hedefleyen empresyonist bir çalışma yaptığını vurgulayan Aybak, "Kafkasya Balkan Türklerinden Hızır Tepe hocamız vardı ve yakın zamanda rahmetli oldu, bu sergimi hocamın anısına ithaf ettim. Ayrıca, doğaya ve insana olan sevgimi tuvalime yansıtıp, insanlarla paylaşmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Bu mutluluğu paylaşmak için İstanbullu sanatseverleri sergime bekliyorum." dedi.

Ressam Kıyasi Aybak'ın sergisi, 20 Ekim'e kadar görülebilecek.

AA

Kültür Sanat Haberleri

Denizli bu kazıya kilitlendi! Laodikeia Antik Kenti yüzde yüz tempoda
Konya'da 23 Nisan Coşkusu: Migros Tiyatro Festivali 30. Kez Perdelerini Açıyor!
M1 Konya’da Çocuklara Uzay Yolculuğu
Genç oyuncu Mustafa Konak’ın başrolünde yer aldığı "Yerçekimi" filmine ödül
Turistler işçi gibi çalıştı