RBS, ABD'deki denetim kurumlarına 4,9 milyar dolar ödeyecek

Royal Bank of Scotland, ABD'deki denetim kurumlarına toplam 4,9 milyar dolar ödenmesi konusunda anlaşmaya varıldığını duyurdu

LONDRA (AA) – İngiltere’nin önde gelen bankalarından Royal Bank of Scotland (RBS), ABD’deki denetim kurumlarına bu zamana kadar verilen cezalara karşılık toplam 4,9 milyar dolar ödenmesi konusunda anlaşmaya varıldığını duyurdu.

Bankadan yapılan açıklamada, 2005-2007 yılları arasında yaptığı sorunlu finansal ürün satışları nedeniyle ABD denetim kurumları tarafından verilen cezalar karşılığında toplam 4,9 milyar dolar ödenmesine karar verildiği bildirildi.

RBS Üst Yöneticisi Ross McEwan ise ABD'deki cezaların kapatılmasıyla birlikte bankanın daha temiz bir bilançoya sahip olacağını ve satışının da daha kolay gerçekleştirilebileceğini söyledi.

Bankada İngiliz hükümetine ait yüzde 71’lik hissenin yakın zamanda satışa sunulması bekleniyor.

Yaklaşık 20 milyar sterlinin üzerinde olan bu hisse satışının yıllara yayılmış şekilde kademeli olarak yapılması planlanıyor.

AA

Ekonomi Haberleri

TCMB Faiz Kararını Açıkladı: İhtiyatlı Duruş Vurgusu
EMEKLİ SANDIĞI ZAM FARKLARI YATIYOR
Güneşte Kurutulan Torbalı Domatesi 100 Ülkeye İhraç Ediliyor
Sarı altın hasadı başladı: Yüzde 40’lık artışla 25 bin tonluk rekolte
Uludağ İçecek’ten Malatya’ya Dev Yatırım: EBRD’den Finansman Desteği