PTT'den Türk Polis Teşkilatının 175. yaşı için özel gün zarfı

PTT, Kovid-19'dan dolayı müşterilerin filatelik işlemlerini PTT iş yerlerine gelmeden yapabilmeleri için çalışma başlattı

ANKARA (AA) - PTT, "Türk Polis Teşkilatı 175 Yaşında" konulu özel gün zarfını tedavüle sundu.

PTT AŞ'den yapılan açıklamaya göre, "Ulus PTT Merkez Müdürlüğü Atatürk Bulvarı No:7 Ulus/ANKARA" adresinde mesai saatleri içinde "Türk Polis Teşkilatı 175 Yaşında 10.04.2020 ANKARA" ibareli özel gün zarfına ait özel tarih damgası kullandırılmaya başlandı.

Konuya ilişkin özel gün zarfları 5 lira bedelle www.filateli.gov.tr adresinde, filateli cep uygulamasında ve PTT iş yerlerinde abone sayısı kadar satışa sunuldu.

Ayrıca PTT, yeni tip koronavirüs salgınından dolayı toplum sağlığını korumaya destek olmak, PTT iş yerlerinde yoğunluk yaşanmasını önlemek ve müşterilerin filatelik işlemlerini PTT iş yerlerine gelmeden yapabilmeleri için çalışma başlattı.

Bu kapsamda, özel gün zarfı www.filateli.gov.tr adresinden ürünün tedavül tarihi itibarıyla 6 ay içinde satın alınması halinde posta damgalı olarak gönderilecek. Müşterilerin, hazırlanan filatelik ürünler için özel tarih damgası ve posta damgası talepleri, bugün itibarıyla 3 ay içinde iletildiği takdirde karşılanacak.

- "Haleplibahçe Mozaikleri" konulu anma pulu

Öte yandan, PTT, dünyada bilinen tek örnek olan amazon savaşçılarının mozaiğe resmedildiği "Haleplibahçe Mozaikleri" konulu 4 değerli anma pulu, ilk gün zarfı ve lotus mozaiklerinden esinlenerek hazırlanan ilk gün damgasını da tedavüle sundu.

Söz konusu filatelik ürünlerin satışıyla birlikte "Şanlıurfa PTT Merkez Müdürlüğü Yusufpaşa Mah. Sarayönü Sok. No:54 Merkez/ŞANLIURFA" adresinde "Haleplibahçe Mozaikleri 10.04.2020 ŞANLIURFA" ibareli ilk gün damgası kullandırılmaya başlandı.



Ekonomi Haberleri

TOKİ 32 bin 800 adrese gönderecek! Şehiriçi ve şehirdışı detayı
ÖTV’siz Araç Alımında Yeni Düzenleme Resmi Gazete’de Yürürlükte
Kuyumculukta "Mavi Kart" Dönemi: Yetkisiz Toptancıya Geçit Yok!
660 kişi işsiz kalacak! 155 yıllık dünya devi üretimi durduruyor
Narenciyede 697 Milyon Dolarlık Dev İhracat: Zirve Irak ve Rusya'nın!