Portekiz'de orman yangınları

Ülke genelinde çıkan yangınlara 3 binden fazla itfaiyeci müdahale ediyor

ANKARA (AA) - Portekiz'deki yüksek sıcaklıklar ve kuvvetli rüzgar nedeniyle şiddetlenen orman yangınlarına 3 binden fazla itfaiyecinin müdahale ettiği bildirildi.

İtfaiye yetkilileri başkent Lizbon'un 200 kilometre kuzeydoğusundaki Serta bölgesinde devam eden orman yangınları nedeniyle gökyüzünün külle kaplandığını ve 2 binden fazla itfaiyecinin yangınlara müdahale ettiğini belirtti.

Portekiz Sivil Savunma Ajansı da 24 yangın söndürme uçağının bölgedeki söndürme çalışmalarına katıldığını duyurdu.

Yetkililer bölgedeki kuraklık, yüksek sıcaklık ve kuvvetli rüzgarlar nedeniyle yangını söndürmekte güçlük çekildiğini aktardı.

Ülkenin çeşitli bölgelerinde devam eden 37 orman yangını için de bin itfaiye görevlisinin çalıştığı kaydedilirken, yangınlarda ölen ya da yaralanan olmadığının altı çizildi.

Lizbon'un 200 kilometre kuzeyinde yer alan Pedragao Grande dağlık bölgesinde haziranda çıkan orman yangınında 64 kişi yaşamını yitirmişti.



AA

Gündem Haberleri

Avrupa’nın en iyi spor şehri seçildi
Bolvadin esnafı için büyük müjde
Palamut geri döndü, Marmara ve Karadeniz yeniden palamutla doluyor
MSB’den Terörle Mücadele, Hudut Güvenliği ve Savunma Sanayii Açıklaması
250 Milyon Avroluk AVM’nin Dibindeki Yol Patates Tarlasına Döndü