Polonya'dan Fransa'ya sert eleştiri

Polonya Savunma Bakanı Yardımcısı, Fransızlar için "birkaç yüzyıl önce çatalla yemek yemeyi bizden öğrenen insanlar" ifadesini kullandı

VARŞOVA (AA) - Polonya Savunma Bakanı Yardımcısı Bartosz Kownacki, iki ülke arasında savunma anlaşması yapılamaması üzerine Fransızları sert bir dille eleştirdi.

Kownacki, özel TVN24 kanalında yayınlanan söyleşide, Fransızlar için "birkaç yıl önce çatalla yemek yemeyi bizden öğrenen insanlar" ifadesini kullandı.

Fransa ile Polonya arasında diplomatik bir savaşın çıktığına ilişkin iddiaları yalanlayan Kownacki, Fransızların bu süreçte gerçek kimliklerini ortaya koyduklarını söyledi.

Polonya'nın Fransız Airbus firmasından 50 askeri helikopter satın almasını öngören milyon dolarlık savunma anlaşması kısa bir süre önce başarısızlığa uğramıştı.

Polonyalı yetkililer, anlaşmanın ülke çıkarına olmadığını savunurken, Fransızlar Polonyalıları art niyetli hareket etmekle itham etmişti.




AA

Gündem Haberleri

İçişleri Bakanlığı'nda Yeni Dönem: Kariyer Basamakları Artık Daha Zor!
Filtre Kahve mi Türk Kahvesi mi? Kahveli Kuşak Buluşması
Markete giremeyen yaşlı kadın engelli rampası istedi
KONYA'DA GÜNEŞ, DOĞUDA SAĞANAK
Galatasaray’ın Uruguaylı yıldızı Torreira’ya yumruklu saldırı